Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

2024. április 22. 13:03 | Bere Mátyás

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.

A nap első társasozásán a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vettek részt, akik érdeklődve figyelték a feladatokat. A tanulók bátran válaszoltak az animátorok kérdéseire, sőt vissza is kérdeztek, ha valamit nem tudtak pontosan. Az állatvilág, a komposztálás és a szemetelés is téma volt a játék alatt.

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Ez a program bemutatja a gyermekeknek, hogy milyen következményekkel jár a környezetszennyezés, – fogalmazott Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője, majd kiemelte, hogy sok ehhez hasonló programmal készülnek a közeljövőben. Az egyesület a nyári szünetet is táborokkal, eseményekkel gazdagítja.

Gyebnár Emőke, az egyesület programszervezője elmondta, hogy a mai napon a bolygó jelenlegi állapotára is felhívják a gyerekek figyelmét, és a Föld megóvását helyezik a középpontba. 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu


– A Kék bolygó társasjátékot készítettük elő a gyerekeknek, amely három témakört dolgoz fel interaktívan: ezek a víz és energiahatékonyság, a kertészkedés és a komposztálás, valamint az élőhelyek megóvása – mondta fogalmazott.

Az egyik kisdiák elmesélte, hogy otthon szoktak fákat ültetni és komposztálnak is a családjával.

– Örülök, hogy bevezették ezeket a Föld napi programokat, szeretem részt venni ezekben – mondta Tárca Máté Zoltán.

További programok »

FEL