Szelektív Laci elektromos triciklire gyűjt

2023. február 10. 09:10 | Such Tamás

Vannak zöldek, akik tesznek a zöldért, vannak zöldek, akik csak zöldségeket beszélnek, de a feneküket sem emelik fel a zöldért, vannak zöldemberek, akik még nem jöttek el… és van Siti László, alias Szelektív Laci, aki először gyűjt (hogy zöldebb legyen a földed) és csak utána kérdez.

Ha létezik ilyen – és már miért ne létezne –, Szelektív Laci Békéscsaba első száz arcában csont nélkül benne van. Tulajdonképpen csak arra céloztam, hogy (szinte) mindenki ismeri a városban, de főként a Lencsési lakótelepen.

 

Szelektív Laci – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Az ember, akinek a munkája a hobbija/a hobbija a munkája. Nappal egy hulladékgyűjtő cégnél rakodó, s miután szögre akasztja a hivatali munkáját, rápattan a triciklijére és a nyakába veszi a Lencsésit. Fix pontokat (szemetes tárolók, kisboltok, intézmények stb.) érintve gyűjt. De nem egyszer a lakók hívják az ingatlanjukhoz, hogy szállítsa el a felgyülemlett hulladékukat – mindez közel három évtizede zajlik.

***

A napokban egy ismerőse által beindult egy gyűjtés a Facebookon. A befolyt összegből egy elektromos hajtású triciklit szeretne vásárolni, ami nagyban megkönnyítené a munkáját.

Ha támogatni szeretné Lacit, akkor erre a bankszámlaszáma utaljon:
10102615-30840400-01003003 Budapest Bank

Legyen zöldebb minden szomszéd fűje!

 

Szelektív Laci – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL