Szegyás diákok kreatív alkotásaiból született kiállítás a Meseházban

2024. június 21. 11:02 | Fajó Attila

Egy képzőművészeti alkotótábor terméseként jött létre az a kiállítás, ami csütörtök este nyílt meg a Meseházban. A művésztelep alkotói a Szent-Györgyi Albert Technikum grafika szakos tanulói voltak.

Schéner Mihály Kossuth-díjas képzőművész, a Meseház megálmodójának ihletett műtárgyai 35 éve inspirálják gondolkodásra, alkotásra a Meseház látogatóit. Immár 23. alkalommal adnak otthont és támogató hátteret a Meseházi Művésztelepnek, melynek résztvevői ebben ez évben a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum 13. évfolyamának grafika szakos tanulói voltak.

– Az idei képzőművészeti alkotótáborunk témája és kiindulópontja a XIX. század közepén, Hursán Pál albíró által építtetett ház, a mai Meseház és környéke. E városrész szépségeinek, jellegzetességeinek bemutatása és értelmezése lett a fókuszba állítva: az épített örökség és a természeti kincsek harmóniája – mondta el Novák Attila. szakmai vezető.

– Nagyon jó volt egy alkotóközösségben lenni a brátaimmal, és a tanár úr segítsége is sokat jelentett a számunkra – fogalmazott Czirle Kata, az egyik középiskolás alkotó.

A kiállítás szeptember 10-ig tekinthető meg a 35. születésnapját ünneplő Meseház idei évadának kísérőprogramja. 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL