Szedoglavits Alajos 3 danos

A Magyar Taekwondo Szövetség szombaton tartotta mestervizsgáit, dan-vizsgáit.

A Magyar Taekwondo Szövetség szombaton tartotta mestervizsgáit, dan-vizsgáit. Harmadik danra ketten vizsgáztak, ami nem meglepő, hisz nem sokan jutnak el erre a szintre. Békés megyében Szedoglavits Alajos az első, aki a WTF Taekwondo-ban sikeresen megszerezte a 3. dant.

A vizsga a TKD összes mozgásanyagából állt össze. 14 formagyakorlat, küzdelmek, többemberes küzdelmek, bázistechnikai rúgáskombinációk, önvédelem késsel, bottal, elmélet, töréstechnikák. A töréstechnikánál például a segítők három darab 2 cm-es deszkát fogtak össze, azokat különféle kéz- és lábtechnikákkal kellett széttörni. A vizsga végén – hogy ne maradjon ki semmi a mintegy 4 órás megmérettetésből –  le kellett nyomni 120 fekvőtámaszt, 140 felülést és 80 mell középtartásból hátrarúgást.

Alajos hosszas felkészülése meghozta gyümölcsét. Patakfalvy Miklós 6 danos nagymester dicsérő szavakkal adta át neki a fekete öv 3. danos oklevelet.

– Még 1990-ben. 6 éves koromban, édesanyám vitt el a bátyámmal, Vilmossal együtt taekwon-do edzésre a városi sportcsarnokba dr. Molnár Péterhez. Hamar megfogott ennek a sportnak a szelleme. Sokáig, mint versenysportra tekintettem erre a sportágra, számos hazai és nemzetközi versenyen vettem részt és szereztem szép érmeket. 4 évig voltam magyar válogatott – tudtuk meg Szedoglavits Alajostól, aki 2005-ben megalapította saját klubját, amit azóta is sikeresen vezet. Közel 40 fős csapatot irányít a Békéscsabai Lakótelepi SE.-en belül és már vannak fekete öves tanítványai is, akik emellett válogatott versenyzők is.

Megosztás:

Címke: ,