Szebbé varázsolták a várost

2016. július 17. 06:02 | behir.hu

Nem mindennapi tábort rendeztek ezen a héten Gyulán. A Városok-Falvak Szövetsége szervezésében mintegy harminc diák nyaralt a fürdővárosban, azonban ők az aktív kikapcsolódást választották, hiszen a kerékpártárolókat, padokat újítottak fel és festettek le.

„Frissen mázolva!” Ez a felirat köszönt vissza az elmúlt napokban a gyulai Budrió lakótelepen élőknek, ugyanis szorgalmas fiatalok dolgoztak a városban egy héten keresztül. Tóth Szilveszter Erdélyből érkezett és második alkalommal választotta a nyári táborozás ezen formáját.

- Tavaly Zircen voltunk és őszintén egy kicsit furcsa volt, hogy jövök táborozni és mégis dolgozni kell. Ugyanakkor jól esett olyan szempontból, hogy szeretek az embereken segíteni és láttam a boldogságot az arcukon, mikor végeztünk és látják, hogy milyen szép lett – fogalmazott a fiatalember.

A huszonnegyedik alkalommal megrendezett országos táborban huszonnyolc fiatal vett részt, akik egy írásos és képzőművészeti ifjúsági pályázat nyerteseiként érkeztek a városba.

- Ritkán lehet jutalomból dolgozni, de nálunk ez a jutalom. A táborozók saját két kezükkel próbálhatják ki, hogy miként lehet a város különböző értékeinek megmentéséért dolgozni. Az elmúlt napokban a fiatalokkal többek között a Honvéd utcai lakótelepen is csiszoltunk, festettünk, padokat, biciklitárolókat újítottunk meg – emelte ki Pinczésné Kiss Klára táborvezető

A megszépült padokat a lakótelepen élők is örömmel fogadták.

- Nagyon jó ötletnek találom, mert sokkal szebb lesz a környezetünk, a padok is. Itt sok idős ember van, gyakran leülünk. Nagyon jó ötletnek tartom, nagyon rendes tőlük és szép kezdeményezés és szépen is dolgoznak – állapította meg kérdésünkre egy idős hölgy, Chudák Istvánné.

A nem mindennapi tábort jövőre is megszervezik majd, de egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik városban tűnnek fel a fiatal önkéntesek.
 

FEL