Százmilliókért adhatják el Han Solo kabátját

A filmes relikviákat forgalmazó Prop Store szeptember 20-ra tervezett árverésén több kultikus filmes kellékeket is elárvereznek. – közölte a Világgazdaság. „Az aukción a filmtörténet jó néhány ikonikus kellékét mutatjuk majd be” – írta Stephen Lane, a cég vezetője a Prop Storeközleményében.

A Telegraph beszámolója szerint az árverésre kínált darabok között megtalálható Marty McFly légdeszkája a Vissza a jövőbe-trilógia második részéből, amelyért a körülbelül 50 ezer fontot, azaz több mint 18 millió forintot is elkérhetnek, illetve Johnny Depp jelmeze az Ollókezű Edwardból, vagy Brad Pitt köntösét a Fight Clubból.

 

Fotó: Twentieth Century Fox Film Corpo / Collection ChristopheL / AFP

 

Az oldalon fellelhető a Leonardo DiCaprio által az Eredet című film téli jelenetében használt puska is. Az aukciós oldal megjegyzi, hogy a kelléken a festék több helyen is lekopott, mivel a kaszkadőr használta az akció jelentekben, de a kopásokat leszámítva „egyébként kiváló állapotban van”.

Ezenkívül a Power Rangers című film különféle kellékei, jelmezei között is körül lehet nézni, de a Batman övcsatját, vagy a denevérembernek öltözött hős barlangjában kellékként használt műanyag denevért is meg lehet vásárolni, amelynek fix ára csupán 300 font, azaz közel 110 ezer forint.

 

 

Harrison Ford darabjai a legkelendőbbek

A legdrágább relikvia a Han Solo-kabát, amelyért az előzetes várakozások szerint körülbelül egymillió font (több mint 300 millió forint) felett fizet majd az új tulajdonos. Ezt a kabátot Harrison Ford viselte A Birodalom visszavágban.

A második legdrágább filmes kelléket szintén Ford viselte az az Indiana Jones-filmekben. A Fedora-kalap várható ára elérheti a 300 ezer fontot, azaz közel 110 millió forintot is.

 

 

Eladták Han Solo legendás fegyverét

A Jedi visszatér című filmben használt fegyver kelléket több mint százmillió forintért adták el egy aukción.

 

Forrás: VG 

Megosztás:

Címke: , , , , ,