Szarvas Péter: Rugalmas döntéshozatalt biztosító városvezetést szeretnék

2019. október 26. 17:11 | behir

Október 13-án a békéscsabaiak is döntöttek arról, kiknek szavaznak bizalmat, a 2019-2024-es ciklusban kikre bízzák a város vezetését. Szarvas Péterre, az előző ciklus polgármesterére, a Hajrá Békéscsaba jelöltjére 16 211 békéscsabai szavazott (78,92%), így a következő öt évben is ő irányíthatja a várost. A 7.Tv Aktuális című műsorában kérdeztük az újraválasztott polgármestert.

– Hogyan értékeli a választás eredményét?

– A Hajrá Békéscsaba úgy indította el a jelöltjeit, hogy sikeresek legyünk, minél több képviselőjelölt nyerje meg a választókerületét. Ez a 12-ből 6-ban sikerült is, amit nagyon szép eredménynek tartok. Egy független, civil csapat, különösebb előzmény nélkül, összefogva, jó kampánystratégiával, jó üzenetekkel rukkolt elő. Polgármesterként pedig nagyon örülök a magas támogatottságnak. A szavazatok közel 79 százaléka rám érkezett, így folytathatom a munkát. Az elmúlt öt év alatt sok mindent megoldottunk a városban, de vannak még feladatok, van még tennivaló. A nagy bizalom engem is kötelez a további jó és szorgalmas munkára. Tudjuk jól, hogy nem a lakosok vannak a polgármesterért, hanem a polgármester van a lakosokért. Ezt sose szabad szem elől téveszteni.

 

 

– Megújul, átalakul a békéscsabai képviselő-testület, sok az „újonc”.

– Gyorsan bekerülnek majd a vérkeringésbe az új képviselők. Biztos, hogy eleinte kicsit megilletődöttebbek lesznek, de ez mindig így van. A Hajrá Békéscsaba színeiben a testületbe jutott képviselők felkészültek, van köztük közgazdász, jogász, vállalkozó. Biztos vagyok abban, hogy hamar felveszik a fordulatszámot.

– A Fidesz-KDNP már a kampány elején bejelentette, hogy önt támogatja polgármesterjelöltként. Dancsó Tibor pedig a választás után jelezte együttműködési szándékát. Hogyan tud majd együtt dolgozni a testülettel a város érdekében?

– Nagy feladat és nagy felelősség Békéscsaba polgármesterének lenni. A sok-sok előttem tornyosuló feladat közül az egyik legfontosabb, hogy olyan városi irányítás jöjjön létre, amely biztosítja a rugalmas, jó döntéshozatalt. Annak érdekében, hogy az egységes városirányítás, városvezetés személyi háttere is meglegyen, tárgyalok a képviselőkkel. Szeretném mindannyiuk terveit megismerni, megtudni, hogy kívánnak-e szerepet vállalni a városirányításban. Ha igen, akkor mi lenne a missziójuk, mi lenne az üzenetük a városlakók, vagy akár énfelém. Hiszen aki részt vesz a városvezetésben, annak a feladatot legtöbbször a polgármester adja. Nem egyszerű dolog ez. Párthovatartozástól függetlenül én mindenkivel szeretnék beszélni, és szeretném, ha a városirányítás legfontosabb elemei már az alakuló ülésre eldőlnének.

– Mikorra várható az alakuló közgyűlés?

– Jól szabályozott ennek a protokollja. Egyeztettem a jegyző úrral, úgy látjuk, hogy november 7-éig kell majd az alakuló közgyűlést összehívni. Elképzelhető, hogy ott nem tudunk még minden fontos döntést meghozni a személyi kérdéseket illetően, akkor várhatóan a rákövetkező, november 20-a körüli közgyűlésen teszünk majd mindent a helyére.  

 

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL