Szarvas Péter: Rugalmas döntéshozatalt biztosító városvezetést szeretnék

2019. október 26. 17:11 | behir

Október 13-án a békéscsabaiak is döntöttek arról, kiknek szavaznak bizalmat, a 2019-2024-es ciklusban kikre bízzák a város vezetését. Szarvas Péterre, az előző ciklus polgármesterére, a Hajrá Békéscsaba jelöltjére 16 211 békéscsabai szavazott (78,92%), így a következő öt évben is ő irányíthatja a várost. A 7.Tv Aktuális című műsorában kérdeztük az újraválasztott polgármestert.

– Hogyan értékeli a választás eredményét?

– A Hajrá Békéscsaba úgy indította el a jelöltjeit, hogy sikeresek legyünk, minél több képviselőjelölt nyerje meg a választókerületét. Ez a 12-ből 6-ban sikerült is, amit nagyon szép eredménynek tartok. Egy független, civil csapat, különösebb előzmény nélkül, összefogva, jó kampánystratégiával, jó üzenetekkel rukkolt elő. Polgármesterként pedig nagyon örülök a magas támogatottságnak. A szavazatok közel 79 százaléka rám érkezett, így folytathatom a munkát. Az elmúlt öt év alatt sok mindent megoldottunk a városban, de vannak még feladatok, van még tennivaló. A nagy bizalom engem is kötelez a további jó és szorgalmas munkára. Tudjuk jól, hogy nem a lakosok vannak a polgármesterért, hanem a polgármester van a lakosokért. Ezt sose szabad szem elől téveszteni.

 

 

– Megújul, átalakul a békéscsabai képviselő-testület, sok az „újonc”.

– Gyorsan bekerülnek majd a vérkeringésbe az új képviselők. Biztos, hogy eleinte kicsit megilletődöttebbek lesznek, de ez mindig így van. A Hajrá Békéscsaba színeiben a testületbe jutott képviselők felkészültek, van köztük közgazdász, jogász, vállalkozó. Biztos vagyok abban, hogy hamar felveszik a fordulatszámot.

– A Fidesz-KDNP már a kampány elején bejelentette, hogy önt támogatja polgármesterjelöltként. Dancsó Tibor pedig a választás után jelezte együttműködési szándékát. Hogyan tud majd együtt dolgozni a testülettel a város érdekében?

– Nagy feladat és nagy felelősség Békéscsaba polgármesterének lenni. A sok-sok előttem tornyosuló feladat közül az egyik legfontosabb, hogy olyan városi irányítás jöjjön létre, amely biztosítja a rugalmas, jó döntéshozatalt. Annak érdekében, hogy az egységes városirányítás, városvezetés személyi háttere is meglegyen, tárgyalok a képviselőkkel. Szeretném mindannyiuk terveit megismerni, megtudni, hogy kívánnak-e szerepet vállalni a városirányításban. Ha igen, akkor mi lenne a missziójuk, mi lenne az üzenetük a városlakók, vagy akár énfelém. Hiszen aki részt vesz a városvezetésben, annak a feladatot legtöbbször a polgármester adja. Nem egyszerű dolog ez. Párthovatartozástól függetlenül én mindenkivel szeretnék beszélni, és szeretném, ha a városirányítás legfontosabb elemei már az alakuló ülésre eldőlnének.

– Mikorra várható az alakuló közgyűlés?

– Jól szabályozott ennek a protokollja. Egyeztettem a jegyző úrral, úgy látjuk, hogy november 7-éig kell majd az alakuló közgyűlést összehívni. Elképzelhető, hogy ott nem tudunk még minden fontos döntést meghozni a személyi kérdéseket illetően, akkor várhatóan a rákövetkező, november 20-a körüli közgyűlésen teszünk majd mindent a helyére.  

 

További programok »

Itthon

FEL