Szarvas Péter: Nincs minden rendben a vagyonkezelővel

2018. szeptember 21. 18:01 | Varga Diána

Továbbra sem elégedett az önkormányzati vagyonkezelő működésével – közölte Szarvas Péter a közgyűlés másnapján tartott értékelőjén.

 

 

Az inkubátorház működtetésén nincs profit, az Almáskerti Ipari Park húsüzemének egyharmada kihasználatlan, a CsabaPark húsüzemének pedig nincs önálló elszámolása – többek közt ezeket a hibákat rótta fel a polgármester a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nek azt követően, hogy a közgyűlés megismerte a törzsház féléves beszámolóját.

– Ezeken a döntéseken évente több tíz millió forintja múlik a városnak. Sokszor küzdünk azzal a problémával, hogy egy-egy fontos célra milliókat kell előteremteni, ezzel szemben azt látjuk, hogy a vagyonkezelő zrt. számos hiányossággal működik – fogalmazott Szarvas Péter.

A polgármester emellett kitért a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettesi pozícióinak kérdésére. Véleménye szerint két főre nincs szükség, meglátása szerint nincs ennyi feladat az intézményben, ugyanakkor jogi aggályainak is hangot adott. A városvezető ezen felül kitért a nyomdaipari oktatók javadalmazásának további támogatására, arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával a belvárosi általános iskolában újítanak fel egy sportpályát, illetve a Munkácsy-negyed projekt részeként megújul az Omaszta park.

A költségvetésért felelős alpolgármester, Nagy Ferenc már arról tájékoztatott: az önkormányzat a kitűzött célok szerint működik, a bevételek és kiadások egyenlegének pozitív alakulása lehetővé tette, hogy a folyamatos pénzügyi egyensúly és a fizetőképesség fenntartása mellett az összes, közgyűlés által kijelölt cél teljesült.

Borbola István fejlesztési tanácsadó zárásul az Integrált Településfejlesztési Stratégia módosításáról és a Békéscsabát, illetve Gyulát érintő turisztikai pályázatról tájékoztatott.

 

További programok »

FEL