Szarvas Péter: Néma főhajtással tisztelgünk

2020. október 23. 11:57 | behir

Békéscsaba városvezetői koszorút helyeztek el a Nagy Imre szobránál.

Békéscsabán a járványügyi helyzet miatt az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából tervezett ünnepi program elmarad. A helyi közélet szereplői, szűk körben teszik tiszteletüket a forradalom eszméje és mártírjai előtt.

Délelőtt koszorúval és néma főhajtással emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt Békéscsaba városvezetése. Szarvas Péter polgármester, Nagy Ferencés Varga Tamás alpolgármesterek, illetve Bacsa Vendel jegyző és Kiss Gyula aljegyző a Nagy Imre szobránál rótta le tiszteletét.

 

 

A behir.hu kérdésére Szarvas Péter elmondta, hogy a város minden évben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy méltó módon emlékezzünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. A Jókai színház színművészei nívós műsorral készültek az idei megemlékezésre, ám az operatív törzs szakmai javaslatát mérlegelve a városvezetés azt a döntést hozta, hogy a békéscsabai lakosok biztonságának és egészségének megőrzése érdekében az óvatosság indokolt, ezért nem kerül megrendezésre az önkormányzata által szervezett megemlékezés. Természetesen egyénileg el lehet helyezni az emlékezés virágait és mécseseit a nap folyamán a Nagy Imre szobránál.

 

 

– A korábbi években mindig nagy büszkeség volt számunkra, hogy Fekete Pál, városunk díszpolgára megtisztelte jelenlétével a városi ünnepséget és a városvezetéssel együtt helyezte el az emlékezés virágait a Nagy Imre szobornál. Idén ez sajnos elmarad. De természetesen a méltó tiszteletadás most sem maradhatott el, ezért városvezető társaimmal koszorút helyeztünk el a Nagy Imre szobornál és néma főhajtással tisztelgünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt – tette hozzá Békéscsaba polgármestere.

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL