Szarvas Péter: Közösen képesek lehetünk a fejlődésre - galéria

2017. augusztus 20. 22:42 | Kovács Dávid

Az esős vasárnap után az eredeti tervnek megfelelően a belvárosban, szabadtéren értek véget az augusztus 20-i programok. A Jókai színház előtt a Margaret Island zenélt, majd a főtéren Szarvas Péter, Békéscsaba polgármesterének köszöntője után tűzijáték és Charlie koncert várta az érdeklődőket.

A délelőtti programok után az eső vette át a hatalmat, így az ünneplők a Csabagyöngye Kulturális Központba szorultak. Kora este azonban már egyre többen gyülekeztek a belvárosban. A Jókai színház előtt már csak a Margaret Island együttes dalszövegében kapott helyet az eső, égi áldás már nem érkezett.

A koncert után pillanatok alatt megtelt a Szent István tér. A Himnusz hangjait követően Szarvas Péter polgármester köszöntőjében felidézte, hogy Szent István idejében gazdag és erős térség volt a mai Békéscsaba és környéke.

- A mai nap az a nap, amelyen államunk alapítását ünnepeljük. Ez az a nap, amikor megünnepeljük a több mint ezeréves történelmünkben rejlő erőt. Ez az a nap, amikor Szent István példájából meríthetünk inspirációt, hogy közösen képesek legyünk a további fejlődésre, építkezésre és sikerekre. Szent István élete, uralkodása és tettei mindannyiunk előtt példaként állhatnak – fogalmazott a városvezető.

A múltidézés után kitért arra is, hogy a város nagyszabású fejlődés előtt áll a Modern Városok Programnak köszönhetően. Ezt követően érkezett a várva várt tűzijáték, amit tavalyhoz képest három perccel tovább, összesen 10 percig élvezhették a békéscsabaiak.

A tűzijáték után az ünnepi programok zárásaként Charlie és zenekara szórakoztatta az érdeklődőket.

FEL