Szaloncukrot készített a Krémiusz cukrászklub

06:30 | Osgyán Ágnes

A szaloncukor jellegzetes édessége a karácsonyi időszaknak. A finomság házilag is egyszerűen elkészíthető, ezt mutatta be a Krémiusz cukrászklub advent idején a Lencsési Közösségi Házban.

Karácsonykor a hagyományoknak megfelelően a legtöbb háztartásban megtalálható a szaloncukor. Az édességet megvásárolhatjuk a boltokban, de házilag is elkészíthetjük a finomság különböző változatait.

– Többféle módon is készülhet az édesség, pédául kiindulhatunk a kókuszgolyó alapjából, de akár tejbegrízt is használunk alapként. Különböző ízekkel dolgozhatunk, készíthetünk diós, mákos, mandulás, szárított gyümölcsös szaloncukrot – fogalmazott G. Pataki Mária. 

A Krémiusz cukrászklub vezetője kiemelte: fontos, hogy megfelelő minőségű csokoládét válasszunk az édesség bevonásához. Hozzátette: a házilag elkészített édesség kiváló ajándék lehet szeretteinknek karácsonyra.

 

További programok »

FEL