Szakmájukban kiváló diákokat ismert el a NAK

2023. május 4. 11:55 | Fajó Attila

Szerda délelőtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara békéscsabai székhelyén ünnepi rendezvényen köszöntötték azokat a szakmájukban kiváló tanulókat, akik az országos Szakma Sztár versenyen rangos helyezést értek el kategóriájukban.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében vettem részt a Szakma Sztár verseny záróünnepségén, és örömmel vettem tudomásul, hogy Békés vármegyéből többen is kiválóan teljesítettek a megmérettetésen – nyilatkozta Kozsuch Kornél,  a Békés Vármegyei NAK elnöke. – Számunkra kiemelt fontosságú a fiatalok támogatása, patronálása és igyekszünk olyan lehetőségekhez jutattni őket, ami az előrelépésüket, fejlődésüket szolgálhatja. 

 

 

A mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulója Hegedűs József mezőgazdasági gépésznek tanul és ebben a kategóriában országos második helyezett lett a 100 fős mezőnyből. Mint elmondta, több hónapig tartó felkészülés előzte meg a versenyt és számára is nagy meglepetés volt az általa elért dobogós helyezés.

 

 

Elismerő díszoklevélben és ajándékcsomagban részesült továbbá a BSZC Zwack Józseg Technikum pék-cukrász szakos tanulója, Szamos Márk, aki első helyezést ért el, és Lukács Ákos, aki a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum földmérő és térinformatikai technikus szakos tanulója, aki az országos szakmai versenyen kategóriájában harmadik helyezett lett.

 

Galéria

 

További programok »

Gazdaság

Átadták a szabadkígyósi majorság turisztikai kiállítóterét

Félmilliárd forintos uniós támogatásból épült tovább a Wenckheim-kerékpárút és egészültek ki a szabadkígyósi kastély turisztikai attrakciói. A teljes projekt szerdán zárult le a postamúzeum és a majorsági élet bemutatását szolgáló kiállítótér átadásával.
2023. szeptember 28. 14:38
FEL