Szakmai értekezletet tartottak a koraszülöttek világnapja előtt Gyulán

2019. november 16. 06:38 | Hidvégi Dávid

A Korábban Érkeztem Alapítvány tartott szakmai értekezletet a koraszülöttek világnapja előtt a gyulai Koramentorházban. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a korszületésből adódó problémákra.

A Korábban Érkeztem Alapítvány mentorház vezetője elmondta: a koraszülöttek világnapja program első állomása volt ez a szakmai nap. Krisztován Anikó hozzátette: a szakmai előadásokon szó esett, arról is, hogy a gyermeknevelésben miért fontos a játék.

– Magyarországon minden tizedik gyermek korábban érkezik, ennek apropóján november 17-én tartják a koraszülöttek világnapját és ennek apropóján rendeztük meg a programsorozatot – fogalmazott mentorház vezetője.

Czegle Tekla, a  mentorház vezető-helyettese hangsúlyozta: születésünkkor fontos, hogy milyen emberek vesznek körül minket, de ilyenkor az anya szerepe a legfontosabb.

– Ennek a kapcsolatnak a minősége meghatározza azt, hogy a későbbiekben hogyan vélekedünk arról, ami körülvesz minket. Amikor megszületünk semmilyen tudásunk nincsen. Minden, amit az első időszakban a világról elkezdünk kialakítani, az az édesanyánkkal való kapcsolatot tükrözi – mondta el a mentorház vezető helyettese.

A koraszülöttek világnapjával kapcsolatos programsorozat vasárnap délután folytatódik a gyulai Almásy-kastélyban.

További programok »

Gyula

Európa Kiadó koncert Gyulán

December 14-én Gyulán, a Gyulai Várszínházban ad koncertet az Európa Kiadó a Kultúr Cafe 48 szervezésében. Igazi zenei csemegének ígérkezik az alkalom, melyre szeretettel várnak mindenkit a szervezők.
2019. november 25. 04:04
FEL