Szabóné Kocziha Tünde válasza Gál István Elek nyílt levelére

2016. március 13. 14:52 | Mikóczy Erika

Gál István Elek még februárban az ellenzéki pártok képviselőinek szóló nyílt levelet juttatatott el szerkesztőségünkbe. Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője erre fogalmazta meg válaszát, amelyet nyílt levélként az alábbiakban olvashatnak.

 

Szabóné Kocziha Tünde  válasza:

 

"Tisztelt Gál István Elek Úr!

 

Tisztelettel megköszönöm levelét, melyre a következőket kívánom válaszolni:

A Jobbik Magyarországért mozgalom képviselőiként, a 2010-14-es önkormányzati ciklusban szinte minden költségvetés tárgyalásánál felvetettük és szóvá tettük azt az igazságtalanságot, amely a választókerületi célelőirányzattal kapcsolatos. Mi magunk is azon az állásponton vagyunk, illetve magam továbbra is azt a véleményt képviselem, hogy a jelenlegi rendszer semmi másról nem szól, csak arról, hogy a 12 egyéni képviselő közpénzen kampányol két választás között. Minden esetben felháborodom, amikor azt hallom, vagy olvasom, hogy különböző intézmények, szervezetek köszönetet mondanak XY képviselőnek, amiért támogatta őket.

Éppen ezért javasoltuk már az előző ciklusban is azt, hogy ne 12, hanem 17 felé legyen elosztva ez a keret, hogy minden képviselő egyenlő esélyekkel tudja a feladatát végezni a közgyűlésben, hiszen a törvény értelmében egyéni és listás képviselők között nincs különbség, valamint ezek az összegek valóban a választókörzet kommunális fejlesztéseire legyen fordítva. Természetesen ezt a többség nem támogatta.

Véleményem szerint erre a célelőirányzatra egyébként semmi szükség nincsen, mivel a kommunális fejlesztéseket enélkül is meg lehet valósítani, valamint a különböző civil szervezetek támogatására is lehetőség van más módon, de említhetem a szociális célú támogatások számos lehetőségét is.

Ha pedig minden áron ragaszkodnak a célelőirányzathoz, akkor le lehetne osztani ezt az összeget részönkormányzati szintre is, így a döntés közelebb lenne az érintettekhez, és a kommunikációban sem úgy jelentkezne, hogy az adott fejlesztés vagy támogatás XY képviselő érdeme.

Tisztelettel: Szabóné Kocziha Tünde"

FEL