Szabó Ágnes a világ tetején

2016. május 21. 13:16 | behir.hu

A dél-afrikai Potchefstroomban rendezték a Korosztályos Raw Fekvenyomó Világbajnokság. A viadal nem maradt Békés megyei siker nélkül.

A rangos megmérettetésen péntek délután lépett dobogóra Szabó Ágnes. Az Orosházi Toldi SEversenyzője a +84 kg-os kategóriában a felnőttek között mutatta be tudását. 140 kg-os nyomásával magasan győzött az ukrán előtt, aki 115 kg-os teljesített.

Musztafa Imre edző értékelése: Szabó Ágnes megérdemelten nyert, több mint egy évtizedes munkájának gyümölcse érett be, hogy a felnőtt nyílt kategória bajnoka lehetett. Mint edzőnek az első ilyen címem, többször volt junior (ötször) világbajnok, Európa-bajnok, de felnőtt világbajnokként még nem szerepelt. Szeretném megköszönni a támogatóinknak, a városnak, hogy idáig eljutottunk, és azt hiszem, hogy külön kell köszönetet mondanom Szabó Ágnesnek, aki ezt a munkát vállalta, mert lehet bármennyi pénz-, ember, ha nincs mögötte munka. Csak annyit tudok mondani még egyszer, hogy köszönöm. Városunknak második világbajnoka. Ígérem, hogy ezt a munkát tovább fogjuk folytatni, hogy a továbbiakban is ilyen eredményeink legyenek.

Forrás: Orosházi Toldi SE

FEL