Országos- és egyéni csúcsok sokasága Tabon

2016. május 2. 12:50 | behir.hu

A korább évekhez hasonlóan, Tabon rendezték meg a Raw Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokságot április 30-án és május 1-jén. Az Orosházi Toldit heten képviselték, noha ebből a létszámból csak ketten felnőttkorúak, a többiek ifjúsági, junior és masters kategóriában indultak. Ennek ellenére kiváló eredmények születtek - tudtuk meg az Orosházi Toldi SE-től.

Szombaton Paczuk Ádám versenyzett először 74 kilogrammban ifiként a felnőttekkel. Hibátlanul teljesített, hiszen kilenc érvényes gyakorlatot mutatott be. Összetettben a negyedik helyen végzett a népes felnőtt mezőnyben 17 évesen, 490,5 kilogrammos eredménnyel. Kékegyi Henriett az 57 kilogrammosok mezőnyében, junior magyar bajnokként térhetett haza. A szintén junior Lovas Mónika +84 kg-ban  is kiválóan versenyzett, neki sem volt rontott gyakorlata, így megérdemelten nyerte el a felnőtt bajnoki címet. Az aranyérmén felül az abszolút bajnoki helyezésnél a dobogó harmadik fokára állhatott.

Vasárnap a nagyobb súlycsoportú férfiak versenye következett. Szöllősi Gábor 93 kologrammos súlycsoportban a negyedik helyen végzett. Összetett eredménye 655 kg, ami Gábor egyéni legjobbja. 120 kg-ban Farkas Ádám a bronzérmet szerezte meg, végleges eredménye is egyéni csúcs lett 737,5 kilógrammal. +120 kg-os súlykategóriában Véró Alex (junior) és Bodnár István (masters2) versenyzett. Alex a dobogó harmadik fokára állhatott 655 kg-os eredményével megdöntötte a junior országos csúcsot. István 647,5 kg-os eredménye masters 2 országos csúcs, és a negyedik helyhez volt elég, ezzel megmutatta, hogy masters létére a felnőttekkel is versenyben van.

Összesen öt új országos csúcs, és 17 egyéni csúcs (ECS) született a hétvégi versenyen.

FEL