Stefánia-kör a gyulai kastély földszinti szárnyában

2021. július 16. 13:18 | behir.hu

Exkluzív tárlatvezetésekkel mutatja be a gyulai Almásy-kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. az egykori főúri épület újonnan felújított épületrészét.

Már zajlanak az előkészületei a hivatalos átadásnak, ám már azt megelőzően, naponta három alkalommal tárlatvezetés formájában lehet megismerni a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyát.

– Az ötletet részben a kastély öt évvel ezelőtti átadását megelőző bejárás sikere adta, de az is motiválta, hogy nagyon sok olyan megkeresést kapunk, amelyben az épületrész megtekinthetősége felől érdeklődnek – tájékoztatott Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A szombattól (július 17-től) minden nap 17 és 18 órakor induló bejáráson a tárlatvezetők a Szilágyi Sándor történész által összeállított tematika alapján, a Stefánia-szárny három terében mesélnek a földszintes szárny névadójáról és az épületrész történetéről, annak építésétől a mai felhasználásig.

A bálterem és rendezvénytér, a látványkonyha és a gyulai csemegetár megtekintése közben a látogatók így a múlt megismerésén túl képet kaphatnak arról is, hogy az üzemeltető hogyan gondolkodik a hasznosítási lehetőségekről és milyen rendezvények megvalósítását tervezi. A Stefánia-kör a csemegetárban gyulai házi készítésű szörp elfogyasztásával zárul.

A programra a helyieknek és a turistáknak előzetesen regisztrálniuk kell a kastély ajándékboltjában, vagy a 66/650 218 telefonszámon. Az adott napra szóló regisztrációt 16 óráig fogadják. A Stefánia-kör részvételi díja 1000 Ft.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. vezetői fontosnak tartják, hogy a gyulai turisztikai élet szereplői (szállásadók, vendéglátóhelyek, más attrakciók munkatársai) személyesen is megismerjék a valamikori kiskastély-szárnyat, ezért számukra előzetesen egyeztetett időpontokban díjtalan bejárást biztosítanak.

 

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

További programok »

Gyula

FEL