Sört ivott a munkásokat szállító busz vezetője, eljárás indult ellene

2021. március 2. 15:21 | behir.hu

Ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy autóbusz-vezető ellen Szeghalmon. A férfi munkásokat szállított, utas is volt a buszon, mikor a rendőrök leállították. A légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála. Az ügy vizsgálata befejeződött.

Egy autóbusz-vezető ellen indított ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást a Szeghalmi Rendőrkapitányság. A férfi február 18-án egy cég autóbuszával munkásokat szállított. Miután a telephelyről elindult, Szeghalmon két helyen kellett volna utast felvennie. Az első megálló után azonban, amikor már egy utas a buszon volt, leállították és ellenőrizték a rendőrök – számolt be róla a police.hu. Az igazoltatásakor végzett légalkoholmérés eredménye pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két mérés erősítette meg az ittasság gyanúját.

A sofőr elismerte, hogy 18 óra körül megivott egy liter sört. Azt hitte, hogy 21 órára, mire dolgozni indul, a szervezete feldolgozza az elfogyasztott alkoholt. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és a járási hivatalnál kezdeményezték a vezetői jogosultságának szüneteltetését. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. február 26-án továbbította az ügyészségre.

FEL