Soron kívül üléseztek

2020. január 29. 17:07 | Varga Diána

Három halaszthatatlan ügyről tárgyalt a békéscsabai képviselő-testület szerda délután.

A grémium januárban a 2019 decemberében elfogadott munkaterv szerint nem ülésezik, de a polgármester összehívhatja a testületet abban az esetben, ha a képviselőknek halaszthatatlan ügyekben kell döntést hozniuk. 

Az egyik ilyen napirend a csabai nemzetiségi önkormányzatokkal korábban megkötött szerződések felülvizsgálatát firtatta, míg a másik egy építésügyi igazgatási feladatok átadásáról szóló megállapodást taglalt. A testület mindkét előterjesztést egyhangúlag fogadta el. Ahogy azt is – Miklós Attila MSZP-s képviselő felvetésének ellenére –, hogy a grémium zárt ülésen tárgyalja az Alföldvíz Zrt. tőkeemeléséről szóló megkeresést. 

Az ülésen Fülöp Csaba (MSZP) képviselő egy korábbi, a csabai felsőoktatást érintő kérdésére válaszul – melyre november vége óta nem kapott választ – a város polgármestere arról tájékoztatott, hogy a korábbi tervekkel ellentétben az Óbudai Egyetem nem szándékozik nappali tagozatos mérnökképzést indítani Békéscsabán, ugyanakkor Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba) kitért rá, hogy tudomása szerint a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola között továbbra is zajlanak tárgyalások ezzel kapcsolatban. Hozzátette, hogy az SZTE képviselői februárban a városvezetéssel is tárgyalnak majd az ügyről.

 

Galéria

FEL