Sokan ingatlant vennének a Babaváró támogatásból

2020. június 1. 12:39 | behir

A támogatást igénylők között az ingatlanvásárlás vagy a felújítás a legnépszerűbb.

Az igénylők 54 százaléka lakás vásárlásra fordítaná az összeget, közel 20 százalékuk pedig felújítaná vagy korszerűsítené meglévő ingatlanát. A kedvező feltételek miatt a Babavárót felvevők 12 százaléka szeretné a már meglévő hitel kiváltani, illetve a részleges előtörlesztésre fordítani a megítélt összeget.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közösségi oldalán közölte, hogy a babaváró támogatás igénylésekor a mozaikcsaládoknál nem lesz feltétel az első házasság, a tb-jogviszony időtartamába a diplomás gyed időszaka is beleszámít. A külföldről hazatérőktől minimálisan elvárt hazai tb-jogviszony-igazolás időtartama 180-ról 90 napra csökken.  A jelzáloghitelek csökkentését olyan esetekben is igényelhetik a családok, ha az ingatlan csak az egyik szülő nevén van.

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL