Soha nem látott összeállításban lép ma pályára az Előre

2020. október 29. 13:57 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre csütörtökön délután 16 órától a MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában játszik a Diósgyőri VTK ellen, de szinte lehetetlen helyzetből várja a találkozót.

Mint ahogyan arról szerdán beszámoltunk, a Békéscsaba 1912 Előre nehéz helyzetben van, amelyen az sem segített, hogy csütörtök reggel további pozitív koronavírus-tesztek születtek a csapatnál. A szakmai stábnak rengeteg fiatal akadémistát kell ezért bevetnie a mérkőzésen, így soha nem látott összeállításban lépnek pályára a csabai ifjak.

– Ezer sebből vérzik csapatunk a koronavírus-fertőzések és sérülések miatt. Természetesen felmerült a halasztás gondolata és minden követ megmozgattunk az ügy érdekében, sajnos sikertelenül. A mai napon egy olyan, főképp fiatalokból álló együttes lép pályára, amilyen összetételben gyakorlatilag még sohasem láthatta csapatunkat a közönség. Nem miattunk, hanem fiatal, ifjúsági korú játékosaink miatt szurkolóink türelmét és megértését kérjük, hiszen a nyomás és a felelősség hatalmas ezeken a srácokon. Nyilván minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a mérkőzésen és bizonyítani szeretnének, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a hadra fogható labdarúgóink közül a legtöbben még felnőtt mérkőzésen sem léptek pályára, nemhogy egy első osztályú csapat ellen, élő televíziós összecsapáson. Célunk a tisztes helytállás és ebben a rendkívüli helyzetben megmutatni azt, hogy a békéscsabai labdarúgás évtizedek óta egy olyan erős közeg, amit egy ilyen járvány-helyzet sem tud megtörni – nyilatkozta a helyzet kapcsán Igricz Mihály klubigazgató.

Frissítés: A harmadik számú kapust leszámítva nem maradt egészséges játékosa az Előrének, ezért gyakorlatilag az "ifi csapatával" áll ki. A csabaiak kezdője: Békéscsaba: Krnács Richárd, Kártyás Dávid, Palik György, Csicsely Dominik, Zelik Csaba, Pap Szabolcs, Bónus Marcell, Tóth Bence, Kasik Ákos, Sipaki Patrik Martin, Trescsula Máté. Cserék: Katona Roland, Piss Péter, Varga Zoltán. Edző: Tököli Attila

További programok »

Sport

Röplabda: Elsöprő BRSE siker a Magyar Kupa negyeddöntőjében

A Magyar Kupában is győzelemmel folytatta szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szerda este. A viharsarki lányok a DVTK gárdáját fogadták a Békéscsabai Röplabda Akadémián a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén magabiztos 3:0-s sikerükkel magukhoz ragadták az előnyt a párharcban.
2020. december 2. 20:08
FEL