Simán győzött a BRSE Miskolcon, ezzel a csabaiak a legjobb négy közé jutottak

2022. november 29. 20:58 | behir.hu

A csabaiak magabiztos győzelemmel meneteltek a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

DVTK - Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-15, -17, -19)

Magyar Kupa negyeddöntő, Miskolc. Vezette: Szabó P. , Halász E.

DVTK: Kalmár 2, Tosic 4, Egri 9, Vajdova 11, Hollósi 4, Kiss E. 4. Csere: Kundrák (liberó) , Nagy Flóra, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Békéscsaba: Bagyinka 2, Aktas 15, Glemboczki 8, Oikonomidou 15, Pintér 7, Sullivan 8. Csere: Kertész (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor

A Swietelsky-Békéscsaba kedden este Miskolcon vendégszerepelt, ahol a immár a legjobb négy közé kerülés volt a tét a Magyar Kupában.
Az összecsapás Maria Oikonomidou pontjával indult, de a borsodiak hamar egalizáltak, sőt, a vezetést is átvették, így a viharsarkiak stábja 4:2-nél időt kért.

Hatásos volt a fejmosás, hiszen a csabaiak felzárkóztak, majd elérve az üzemi hőfokot, magabiztos előnyre tettek szert. Sullivan remek blokkokkal tette névjegyét, de többiekre sem lehetett panasz, így tíz ponttal nyerték az első etapot.

A folytatásban sem változott a játék képe, a BRSE helyenként szép játékkal menetelt célja felé, a lelkesen küzdő hazaiak csak helyenként tudták megnehezíteni Kertész Petráék dolgát. Az elmúlt napokban betegséggel küzdő Aktas termelte a pontokat, összeállt a védekezés, amivel hibára kényszerítették ellenfelüket, így a vendégek ezt az etapot is behúzták.

A harmadik etap elején mindent egy lapra feltéve harcolt a Diósgyőr, míg a csabaiaknál a biztos előny birtokában csökkent a koncentráció. A játékrész közepén rendezték a sorokat, melynek hatására nőtt a differencia, mely megmaradt a találkozó végéig.


Mestermérleg:

Németh Szabolcs: Gratulálok a Békéscsabának! Teljes mértékben igazolodott a papírforma. A mai napon mindent megtettünk, de amikor a Békéscsaba tempót váltott arra nem tudtunk reagálni.

Tóth Gábor: Igyekeztem lehetőség adni, az eddig kevesebb szerepet kapó játékosoknak, akik éltek is a bizalommal. Pontos nyitásaink alapozták meg a győzelmet.

 

Forrás: BRSE

További programok »

FEL