Sima továbbjutás: A legjobb 32 között a Békéscsaba

2021. szeptember 18. 21:56 | Hidvégi Dávid

Szombat este a Magyar Kupa 3. fordulójában lépett pályára a Békéscsaba 1912 Előre, ahol egyik NB II-es riválisát, a Dorogi FC-t fogadta hazai pályán a Kórház utcai stadionban. A lilák végig kontrollálták a mérkőzést és könnyed győzelmet arattak a piros-feketék ellen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DOROGI FC 3–0 (2–0)
Magyar Kupa, Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 570 néző. Vezette: Katona Balázs (Garai Péter, Juhász László)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Fazekas, Bora, Puskás, Kitl – Máris (Király, 55.), Szabó P. (Albert, 76.), Horváth P.  –  Gránicz (Varga, 62.), Lukács (Hodonicki, 76.), Pantovic (Ilyés, 62.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
DOROG: Tulipán (Belányi, 82.) – Nyíri, Dlusztus (Kárász, a szünetben), Izing, Zabari – Pálinkás (Pohner, 68.), Lőrincz (Tomás, 68.) – Szerencsi, Hajdú, Nagyházi – Szedlár (Oldal, a szünetben) Vezetőedző: Fenyvesi László

Gólszerző: Máris (10.), Gránicz (31.), Pantovic (51., 11-esből)

Centenáriumi kupaszezon előtt áll a Békéscsaba, hiszen éppen száz évvel ezelőtt, az 1921/22-es idényben szerepelt először a  Magyar Kupában. Az idei kiírás legjobb 64 csapata között ezúttal egy másik nagymúltú klub, a Dorogi FC volt az ellenfél. Az előjelek inkább a vendégeknek kedveztek, hiszen a bajnokságban még nyeretlen a Békéscsaba és az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán, a dorogiak ezzel szemben nagyszerűen rajtoltak, hiszen csak négy pont választja el őket a dobogótól.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A mérkőzés első helyzete a fehérmezes Előre előtt adódott a 8. percben, amikor Máris Dominik beadása után Nikola Pantovic kapásból a balkapufa mellé lőtt. A Békéscsaba a 10. percben a következő lehetőségét már gólra váltotta: Horváth Péter átadása után Máris Dominik gurított kapásból a kapu közepébe (1–0). A viharsarkiak még az első félidőben megduplázták az előnyüket: a 31. percben Gránicz Patrik higgadtan értékesítette a kontratámadásból kialakult helyzetet (2–0). Három percel később Pantovic lőtt távolról, de ez nem okozott különösebb veszélyt a vendég kapura.

A második játékrészt is jobban kezdte a Békéscsaba: Máris cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de már csak szabálytalanul állította meg a védő, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Nikola Pantovic higgadtan értékesítette, aki ezzel megszerezte idei első találatát a szezonban (3–0). A dorogiak első kaput eltaláló lövésére egészen a 74. percig kellett várni, azonban Czinanó Áron könnyedén hárított. A 84. percben Hajdú Roland távolról vette célba a csabaiak kapuját, de a hazaiak hálóőre magabiztosan védett. A 86. percben a csereként beállt Hodonicki Márk keresztlabdája után Horváth lőhetett kapura, de a szintén csereként pályára lépő Belányi Balázs kapus védett. Az eredmény a továbbiakban nem változott, a Békéscsaba magabiztosan nyert és bejutott a legjobb 32 közé. Az Előre idei első győzelmét aratta, ami egyben a visszatérő Schindler Szabolcs első sikere is. A vezetőedző három meccse irányítja újra a lilákat.

 

Galéria

További programok »

FEL