Sikkasztott és csalt egy takarékszövetkezeti vezető, előzetesbe került

2018. május 18. 14:01 | behir

A Békéscsabai Járási Ügyészség négyrendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és egyrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kezdeményezte egy 44 éves férfi előzetes letartóztatását, aki sikkasztással és csalással négy sértett részére közel 60 millió forint kárt okozott.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmények elkövetésének idején egy megyebeli takarékszövetkezet vezető beosztású dolgozója volt. A gyanúsított a pénzintézet egyik ügyfelétől egy korábbi hitel végtörlesztésére, míg három másik ügyféltől részjegy vásárlására vett át jelentősebb összegeket készpénzben, azonban az átvett összegeket – közel 55 millió forintot – nem a meghatározott célra, hanem a saját céljaira fordította, annak egy részét játékfogadásra használta fel. Az egyik ily módon megkárosított ügyféltől saját célra kölcsön is kért 4,6 millió forintot, de ennek visszafizetésére reális lehetősége nem volt, az nem is állt szándékában.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem tárt bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy a sértettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

További programok »

Kék hírek

FEL