Sikeres edzőképzést tartott a BRSE!

2015. november 21. 15:54 | behir.hu

"Jó pap holtig tanul" - tartja a mondás. Igaz ez a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület edzőire is, akik a szakma oltárán áldoztak szombat délelőtt.

A kezdeményezés életre hívója Kormos Mihály szakmai igazgató volt, aki nem csak a klub utánpótlásában dolgozó edzőket invitálta meg az eseményre, hanem a Békéscsabán tevékenykedő testnevelőket is. Közülük többen szereztek hasznos információkat a három elemből álló program során. Az egyesület utánpótlás csapatait, köztük számos korosztályos válogatott sportolót gardírozó Nagy Attila kezdte az első etapot. Ezt követően Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász tartott nagyon hasznos, gyakorlatokkal megfűszerezett bemutatót, zárásként pedig Sasa Nedeljkovic vezetőedző adott elő a kosárérintésről, valamint a labda nélküli mozgásról.

Kormos Mihály elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy folytatódjanak a képzések, az első alkalom sikere is erre sarkallja. A szezon során még 6-7 alkalommal szeretnének megrendezni hasonló workshopokat, ahová neves hazai és külföldi szakemberek meghívását is tervezik, hiszen a klub további fejlődésének záloga a sikeres utánpótlás nevelés, amelyhez elengedhetetlen, hogy legyenek korszerű tudással rendelkező, motivált edzők.

FEL