Röplabda: Fésüs Erzsébet Kaposváron folytatja

2019. július 4. 17:03 | behir

Fésüs Erzsébet távozik a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettől és Kaposváron folytatja edzői pályafutását.

Az ország egyik legjobb utánpótlásedzőjével erősíti meg szakmai stábját a Kaposvári Röplabda Akadémia - számolt be a KaposPont. Fésüs Erzsébet az utánpótlásműhely leány szakosztályában folytatja pályafutását és a kiemelt U17-es és U15-ös csapatokkal dolgozik majd augusztus elejétől, illetve bekapcsolódik az egyesület általános iskolai programjába is.

A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben jelenleg több mint 320 fiatal üti a labdát, és közülük 230 leány. Az elmúlt évek létszám növekedése után nem titkolt cél, hogy újra a minőség kerüljön a középpontba, és a somogyi megyeszékhely ismét a legjobb utánpótlás-nevelő bázisok közé emelkedjen az országban. Fésüs Erzsébet érkezése fontos lépés lehet azon az úton, amelyen elindult a női szakág.

A neves sportember nem mindennapi játékos-pályafutása során 72 alkalommal ölthette magára a magyar nemzeti csapat címeres mezét, három éven át szerepelt a kontinens legerősebb bajnokságában, Olaszországban, döntőt játszott a CEV Kupában, emellett pedig sokszoros bajnok és kupagyőztes volt játékosként és edzőként is. 1991-ben az év női röplabdázójának választották hazánkban. Pályafutása Békés megyében indult és ott is ért véget, az elmúlt években pedig edzőként segítette a békéscsabaiakat. Több kiemelt utánpótlás csapat munkáját irányította sikerrel.

A tapasztalt szakember augusztus elején áll munkába Kaposváron, és az akadémia legtehetségesebb növendékeiből kell majd kihoznia a lehető legtöbbet. Ez mindenképpen nagy kihívás számára, de a markáns kaposvári tervek és Sasa Nedeljkovic vezetőedző személye megkönnyítette a döntését a hogyan továbbról.

 

Sport

Élőben közvetítjük vasárnap a Békéscsaba-Haladás rangadót

Élőben közvetítjük a Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás mérkőzést a labdarúgó NB II 33. fordulójából! A lilák nem várják jó előjelekkel a mérkőzést, hiszen sok a sérültjük, valamint a legutóbbi játéknapon sima 3-0-s vereséget szenvedtek a kiesés ellen menekülő Szentlőrinc otthonában.
2021. április 17. 18:39
FEL