Semmi pánik! – evangélikus fiatalok találkoztak Orosházán

2020. február 29. 16:03 | D. Nagy Bence

Országos evangélikus ifjúsági nap zajlott szombaton Orosházán. A rendezvény a júliusi Szélrózsa fesztivál előtalálkozójaként szolgált.

A szombati eseménynek a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium adott otthont, ahol több mint száz résztvevő találkozhatott és oszthatta meg hitét a másikkal. Az előtalálkozó a Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején címet kapta.

Az ország minden tájáról érkező fiatalokat a délelőtti órákban a MIND zenekar koncertje fogadta, majd Szente-Réth Katalin iskolalelkész tartott áhítatot. Ezek után a résztvevők különböző workshopokat látogathattak meg.

 - Semmi pánik – ez a mai nap központi témája, a workshopokat is ehhez igazítottuk. A fiatalok ifj. Cserháti Sándor lelkésszel beszélgethettek az emberi lélek sötét oldaláról, illetve részt vehettek egy úgynevezett KésZműves foglalkozáson, ahol újrahasznosított eszközökből készíthettek használati tárgyakat – mondta el a Szidoly Roland, a Szélrózsa zenei- és programszervezője.

 

Beszélgetés Schoblocher Barbarával és Hamar Jánossal

 

További két workshop is várta a fiatalokat. Az egyik a No Para Room című beszélgetés volt, ahol Vincze Délia lelkész vezetésével kötetlen beszélgetés zajlott, illetve Élő Könyvtár címmel a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója munkatársai és korábbi függők osztották meg tapasztalataikat.

Az ebédszünetet követően a szervezők kerekasztalbeszélgetésre invitálták a résztvevőket. A beszélgetés témája a pánik és annak kezelése volt, erről fejtette ki véleményét Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar énekesnője és Hamar János addiktológus. A nap további részében folytatódtak a workshopok, majd az előtalálkozó Pápai Attila lelkész úti áldásával zárult.

 - A Szélrózsa ifjúsági találkozót kétévente rendezzük meg, ezek az előtalálkozók pedig azért fontosak, hogy a fiatalok minél több ponton tudjanak egymáshoz kapcsolódni. A nyári gyulai fesztivál mottójaként a „Nem a félelem lelkét kaptuk” igevers szolgál, így ennek mentén zajlik majd a júliusi országos rendezvény is, ahol nemcsak a belsős, evangélikus hátterű fiatalok felé szeretnénk szolgálni, hanem azok felé is, akik még nem ismerik Krisztust – mondta el Homoki Pál, Szélrózsa-atya.

Az orosházi előtalálkozóról készített hosszabb összeállításunkat, két hét múlva, március 13-án 20 óra 20 perctől Kikötő című magazinunkban láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

FEL