Semmelweis nap Békéscsabán: Elismerés azoknak, akik az egészségünkért dolgoznak

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza Békéscsabán, a CsabaParkban tartotta Semmelweis napi ünnepségét június 29-én. A rendezvényen adták át a kitüntetéseket, elismeréseket azoknak, akik nap mint nap rengeteget dolgoznak a gyógyulásunkért, az egészségünk helyreállításáért.

 

 

 

Csendes Csaba és a tagkórház központi műtőjének dolgozói  Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést kaptak

 

 

Csendes Csaba a Békéscsabai Mentőállomás vezetője Békéscsabán született. Általános iskolai tanulmányait Kondoroson végezte, majd a békéscsabai Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett le 1994-ben. 2010-ben diplomás ápoló lett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen a sürgősségi egyetemi képzés 2. félévét végzi. 1994 óta dolgozik a Békéscsabai Mentőállomáson.

Pályakezdőként mentőápoló, majd mentő szakápoló munkakörökben dolgozott, jelenleg mentőtechnikusként tevékenykedik.  2006 óta a Békéscsabai Mentőállomás főápolója, 2016. évtől a Békéscsabai Mentőállomás vezetője.

2009-ben az Országos Mentőszolgálat Iránytűdíját vehette át. 2015-ben „Az Év Embere Békés Megyében” (Békés Megyei Hírlap és BEOL) meghirdetett megmérettetésen II. helyezést ért el. 2013 óta a Békéscsabai Mentőalapítvány elnöke. Folyamatosan végez elsősegélynyújtó továbbképzéseket a békéscsabai és kistérségi tanintézményekben, illetve közintézményekben. Eredményes és színvonalas munkáját rendkívül megbízhatóan, kiemelkedő precizitással, kimagasló szakmai felkészültséggel és elhivatottsággal végzi.

A magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként kapta meg a Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést.

 

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Központi Műtő dolgozói szintén Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést vehettek át. A központi műtő 1993-ban az új kórházi szárny átadása után kezdte meg működését, ahol korszerű körülmények között, orvos vezetővel folytatódhatott az addigi munka. Dr. Bayer Hedvig sebész főorvos és Bondárné Kővári Matild főműtősnő vezetésével kilenc műtőben hat szakma (sebészet, traumatológia, ortopédia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, szemészet, egynapos sebészet) összehangolt tevékenysége folyik, ahol 18+1 fő műtős szakasszisztens, 13 műtősegéd és 2 adminisztrátor látja el a mindennapi feladatokat.

A sebészeti szakmák kiszolgálása folyamatos szervezést, napi 24 órás rendelkezésre állást, nagyfokú toleranciát követel meg minden munkatárstól. A műtéti szakmák valamennyi orvosával állandó, magas szintű szakmai kapcsolatot kell fenntartaniuk – a szakma iránti kellő alázattal – , amelynek igyekeznek maximálisan eleget tenni. A műtő felújításának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre korszerűbb berendezések és műszerek segítik a magas színvonalú munkavégzést. Minden munkatársuk rendszeres résztvevője és alkalmanként előadója az intézményi és országos tudományos rendezvényeknek. A nagy létszám és a szerteágazó tevékenység ellenére is igazi összetartó kollektívát alakítottak ki. Rendszeres közös programok, kirándulások alkalmával erősítik az összetartozást és oldják fel a műtő leterhelt „zárt” világát.

Az évtizedek óta végzett elhivatott, lelkiismeretes, eredményes és színvonalas munkájuk elismeréseként kapták meg a „Békéscsaba Egészségügyéért” kitüntetést.

 

 

A Réthy Pál Emlékérmet idén dr. Csikász József főorvos vehette át

 

 

Csikász József orvosi diplomáját 1965-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetemen, „summa cum laude” minősítéssel. Orvosi pályafutását 1965. szeptember 13-án kezdte, ekkor helyezkedett el az intézmény belgyógyászati osztályán.

Szakképesítést belgyógyászatból 1970-ben, kardiológiából 1982-ben szerzett, mindkettőből jeles eredménnyel. A ranglétrát végigjárva 1974-ben adjunktusi, 1977-ben másod-főorvosi, 1982-ben osztályvezető főorvosi kinevezésben részesült.

Az akkor 80 ágyas belgyógyászati osztály vezetése mellett jó szervezői és vezetői képességével járult hozzá a belgyógyászati osztályon három speciális profil, – a hematológia, a nefrológia és a kardiológia – kialakításához.

Szakmai és vezetői munkájára mindig jellemző volt a körültekintő, pontos, precíz munkavégzés. Hivatásának írott és íratlan szabályait következetesen és szigorúan betartotta, és ezt követelte meg munkatársaitól is.

A szakmai tudományos életben való részvétel szintén végigkísérte pályafutását. Közleményei, klinikai kutatási vizsgálatokban végzett munkája figyelemre méltóak. Nem csak a saját, de beosztott kollégái képzése, továbbképzése is hangsúlyos volt számára.

2003. július 3- tól 2007. július 4-éig orvosigazgató helyettes volt, 2009. szeptember 2-ától pedig belgyógyász szakorvosi feladatokat lát el az osztályokon és szakrendelőkben.

53 éves hűségét hivatásához, munkahelyéhez, gyógyító munkáját, tudomány iránti alázatát köszönte meg a kórház a rangos kitüntetéssel.

 

 

Békéscsabai Hűségdíjat kaptak

 

 

Dr. Dévai Edit fogorvos, aki 25 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Juhász Erzsébet nyugalmazott fogászati asszisztens, aki 40 évet dolgozott Békéscsabán, az egészségügy területén.

Leszkó Erika fogászati asszisztens, aki 30 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Máté Boglárka körzeti szakápoló, aki 25 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Menyhárt Mónika körzeti nővér, aki 25 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Mihályfi Adrienne fogorvos, aki 25 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Perei Erzsébet, nyugalmazott gyermekorvos, aki 42 évet dolgozott Békéscsabán, az egészségügy területén.

Poros Anna házi gyermekorvos, aki 30 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.

Szamosi László nyugalmazott háziorvos, aki 29 évet dolgozott Békéscsabán, az egészségügy területén.

Varga Magdolna fogorvos, aki 30 éve dolgozik Békéscsabán, az egészségügy területén.  

 

 

Adjunktusi kinevezésben részesült
 

 

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Sprőber Zita. Orvosi diplomáját 1997-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetemen. Az egyetem elvégzését követően az Egri Markhot Ferenc kórházban helyezkedett el, 2002. november 1-jétől a Dr. Réthy Pál kórház dolgozója.

Szakképesítést 2005-ben belgyógyászatból, 2008-ban endokrinológiából, 2011-ben diabetológiából szerzett. Az osztályon 2012. március 31-éig tevékenykedett, 2014. novemberétől a diabetológia és endokrinológia járóbeteg ellátásában vesz részt.

 

 

Kórházért Emléklapot vettek át
 

 

Kórházért Emléklapot kapott dr. Bérci Zsuzsanna vezető főorvos. Orvosi diplomáját 1987-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetemen. 1987. október 1-jén helyezkedett el a bőr- és nemibeteg-gondozó intézetben.

Szakképesítést bőrgyógyászatból 1991-ben szerzett. Vezető szakorvosként 1996 február 1-jével megbízást kapott a bőr- és nemibeteg-gondozó intézet vezetésére, majd 1996. július 1-jével főorvosi kinevezésben részesült. 2008. július 1-jétől a járóbeteg szakrendelések vezető főorvosa.

Szakmai továbbképzéseken rendszeresen részt vesz előadóként és hallgatóként egyaránt. 1995-ben elvégezte a Lézergyógyászat speciális továbbképzést.

Munkaköri, vezetői feladatait precízen, felelősségteljesen látja el kiváló szakmai felkészültséggel. Kollégáival, pácienseivel való kommunikációja, empátiája kiváló.

 

Szintén Kórházért Emléklapot vehetett át Gergely Zoltánné. Általános ápoló és asszisztensi szakképesítését 1979-ben szerezte. Ezt követően, 1979 augusztus 1-jén helyezkedett el az intézmény szülészet-nőgyógyászat osztályán. 1980-ban szülésznői szakképesítését is megszerezte. 2008 november 1-jétől a terhesgondozóban látja el az asszisztensi feladatokat.

Lelkiismeretes munkája, a kollégáihoz, a páciensekhez való viszonya példamutató.

 

 

Főigazgatói dicséretet kaptak

 

 

Dr.Taybaniné Czesznak Linda kontroller Döntéselőkészítő Osztály
Fehér Andrea asszisztens Gastroenterológia osztály
Gyuriczáné Panyik Ágnes ápoló Nefrológia osztály
Kis Istvánné ápoló Sebészeti osztály

 

Litvai György informatikus Műszak és informatikai osztály
Nagy Gáborné gyermekápoló Szülészet-nőgyógyászati osztály
Simonné Kiri Ildikó

 

főnővér Gyermekosztály
Szegi Mária

 

gyógytornász Rehabilitációs osztály
Tüdőgondozó kollektívája

 

 

Véradók

 

Bagi Csilla 10 Műszaki-Informatikai o.
Bagyinkáné Farkas Katalin 10 Szülészet-nőgyógyászat
Popa Györgyi 10 Szülészet-nőgyógyászat
Somlyai Edit 10 Patológia o.
Szántó Éva 10 Patológia o.
Megosztás:

Címke: , , , ,