Semjén Zsolt: A Fidesz-KDNP pártszövetség az EU politikáját is meghatározza

2018. július 15. 07:55 | Papp Ádám Sándor

A Fidesz-KDNP meghatározza Magyarország politikáját, a V4 tagországain keresztül pedig az Európai Unió politikáját is – hangsúlyozta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, Magyarország miniszterelnök-helyettese a szombati Kereszténydemokrata Néppárt Családi Napján, Gyulán.

 

 

Semjén Zsolt az eseményen főként Magyarország, de az Európai Unió jelenlegi politikai helyzetéről is beszélt. A miniszterelnök-helyettes megköszönte a jelenlévőknek azt, hogy részt vettek a 2018-as áprilisi választásokon, hiszen mint mondta: az ellenzék azt hitte, hogy akkor lehetséges kormányváltás, ha magas a részvételi arány. Azonban ez nem így történt – tette hozzá.

- Az ellenzéket harmadszor érte megsemmisítő vereség. A kétharmad nagy erő, az ország előre halad, egyre nagyobb a gazdasági teljesítmény, így az elosztható pénz is nagyobb. Tehát elégedetlenséget sem lehet tapasztalni. Az ellenzéki pártok teljesen leamortizálódtak, összességében sincsenek egyharmadnyian – hangoztatta Semjén Zsolt.

Kiemelte: azzal, hogy a jelenlegi kormányt harmadszorra is kétharmados többséggel választották meg, azzal mind a magyar, mind az EU politikai történetelmének legsikeresebb pártszövetsége lett a Fidesz-KDNP.

- A Fidesz-KDNP szövetség meghatározza Magyarország sorsát és látható, hogy Magyarország a Fidesz- KDNP kormány, a V4-eken keresztül meg tudja határozni Európa sorsát. Éppen az utóbbi napokban láthattuk, hogy sikerrel. Ezért óriási felelősség van rajtunk, mert ha a Keresztény Demokrata Néppárt nem volna, akkor nem volna Fidesz-KDNP szövetség, akkor nem volna háromszor kétharmados győzelem, akkor nem volna keresztény demokráciát építő Magyarország, akkor nem volna ez a V4-es szövetség és akkor Európa nem itt tartana, mint ahol most éppen sikerül úgy néz ki, hogy megfordulnunk a negatív tendenciákat – hangsúlyozta a miniszterelnök helyettes.

További programok »

FEL