Segíteni akart, aztán megrugdosta a nőt

2016. március 1. 15:41 | Fekete Kata

Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi ellen, aki úgy megvert egy nőt Orosházán, hogy több bordája eltört. A tettes állítja, ő csak segíteni akart.

Kórházból érkezett bejelentés a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. október 3-án hajnalban arról, hogy Orosházán ismeretlen férfi bántalmazott egy nőt, aki súlyos sérülést szenvedett. A rendőrjárőrök meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy egy szórakozóhelyen italoztak az élettársával, majd együtt indultak haza. Út közben valamiért elváltak, amikor egy férfi odalépett hozzá és többször megütötte, megrugdosta. A vizsgálatot végző orvos megállapította, hogy a sértett 8 napon túl gyógyuló bordatöréseket szenvedett. 

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek és ellenőrizték a környék szórakozóhelyeit. Az eljárás során beszerzett információknak köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, akit a nyomozók súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A 32 éves K. László elismerte, hogy többször megütötte és megrugdosta a sértettet. Vallomásában elmondta, hogy az utcán kuporgó, szemmel láthatóan ittas sértetthez odament és segíteni akart neki. A nő erre szitkozódni, káromkodni kezdett, ezért elvesztette a kontrollját és hirtelen felindulásból megverte. 

Az Orosházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az orosházi férfival szemben folytatott nyomozást 2016. február 29-én lezárta és a büntetőeljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította az Orosházi Járási Ügyészségnek.

Forrás: Police.hu

FEL