Párbeszéd: Az alapjövedelem a Békés megyében élőket is jobb helyzetbe hozná

2020. október 6. 18:22 | Vári Bianka

Az alapjövedelem bevezetése Magyarország minden állampolgára számára biztonságot jelentene – mondta a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese Békéscsabán, ahol aláírást gyűjtöttek az alapjövedelem bevezetéséért.

Tordai Bence elmondta, hogy számos pozitív hatása lenne, ha a családoknak nem kellene azon aggódniuk, mit fognak az asztalra tenni a hónap végén.

– Engem is meglepett, hogy ha megnézzük az átlagos nettó béreket, akkor 138 000 forint különbség van Békés megye és Budapest tekintetében. Azt szeretnénk, hogy ha ezek az igazságtalanságok csökkennének, ha kicsit kiegyenlítettebb lenne a centrum és periféria viszonya – fogalmazott Tordai Bence.

 

Tordai Bence arról is beszélt, hogy az alapjövedelem az alapkeresetű dolgozóknak is segítséget jelentene. A modell szerint magasabb lenne a garantált bérminimum és a minimálbér, tehát nemcsak a munka nélkül lévőket, hanem a dolgozókat és az alacsony nyugdíjból küszködőket is segítené.

A párt aktivistái a megye több pontján, többek között Orosházán, Gyulán és Békéscsabán is megjelentek, és arra kérték az embereket, hogy aláírásukkal támogassák az alapjövedelem bevezetését.

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL