SAJTÓKÖZLEMÉNY -Energetikai korszerűsítés a Madách Utcai Általános Iskolában

„ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A BÉKÉSCSABAI ERZSÉBETHELYI (JAMINAI) MADÁCH UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN”

TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00004

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, amelynek során a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában energetikai korszerűsítés történik. A projekt összköltsége 160.200.000,- forint, amelyből a támogatás 160.200.000,- forint.

 

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt tervezett kezdete: 2016. október 1, a megvalósításának tervezett napja: 2019. március 31. A támogatás intenzitása 100%.

 

A pályázatban az iskola két épülete vesz részt. A főépület külső falai, tetőfödémjei és árkádfödémjei hőszigetelésre kerülnek. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerülnek.

Az emelet ráépítéses eredeti épület és bővítmény épületrész fűtési rendszere egyesítésre kerül és a továbbiakban a tanépület fűtése önálló rendszerként működik. Az eredeti épületben található kazánház korszerűsítése történik a projekt keretében, amely tartalmazza a kondenzációs kazánok beépítését és a bővítmény épület fűtési rendszerének leválasztását. A hőleadó rendszer kora és állapota miatt korszerűsítésre kerül. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer kiépítését tartalmazza.

A projekt megvalósítása során az épület projektarányos akadálymentesítése fog történni.

 

A tervezéskor és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerülnek. A beruházás nem kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem. A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye és ennek következtében a ÜHG – kibocsátása csökkenni fog, A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázatot nem jelent, valamint a klímakockázati tényezője sem lesz. Projektgazda vállalja a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

További információ kérhető: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Telefon:+36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

Megosztás:

Címke: