A sajtok az ízek teljes spektrumát fedték le Gyomán, a hétvége folyamán: az édestől a sósig, a „büdös”-től a megszokottig mindennel találkozhattak a sajtra kiéhezett látogatók. A színes sajtok mellet a rajzfilmszerűen lyukacsos és a folyós, szagos termékek is helyet kaptak. Voltak olyan sajtkészítők, akik kifejezetten a frissebb sajtokkal, túrókkal érkezett a fesztiválra, mások pedig nagy korongjaikkal, a szárazabb, keményebb kreálmányaikkal büszkélkedtek.
A zenei színtéren az EDDA Művek, a Groovehouse, Takács Nikolas, a Republic és Dzsúdló koncertezett. (A hangosítást a szombati estén volt szerencsém hallani. A templom és a kormányhivatal közé beékelt színpadról szóló zene sajnos visszhangba és dob-túlsúlyba fulladt.) A koncertek alatt nagy tömeg gyűlt a színpad elé és mellé. A Szabadság téren folyó koncertek és a vásár mellett a Hősök útja és a szupermarket parkolója vásári attrakciókkal telt meg.
A hangulatot is érdemes kiemelni, ami a covid előtti időszakot elevenítette fel. Gyerekek rohangáltak szabadon, nagy csoportok beszélgettek egymással, az asztalok pedig vegyes társaságokkal voltak tele, miközben falatoztak az árusoktól vásárolt kóstolótálakról. Korosztályok tekintetében is vegyes volt az összkép, a korábbi sajt- és túrófesztiválokhoz képest pedig szokatlanul sok angol szó keveredett a magyarral. Emellett japán, kínai, román és szlovák szavak is kihallatszódtak a tömegből, kijelenthető tehát, hogy nemcsak a sajtkészítők szempontjából volt nemzetközi az esemény.