Saját otthonában árulta a kábítószert a szeghalmi díler

2023. május 8. 12:30 | behir.hu

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 38 éves büntetett előéletű szeghalmi férfi ellen, aki 2022. év folyamán szeghalmi lakóhelyén több személynek értékesített „kristály” néven új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító hatású szert.

A férfit a Szeghalmi Járásbíróság 2022 februárjában már elítélte új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, akkor 1 év 9 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét és 253.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Ez az ítélet azonban nem bírt kellő visszatartó erővel és a terhelt az elítélése után röviddel folytatta a dílerkedést. A férfi a bódító szert mindig azonos helyről szerezte be, és a kristály állagú anyagot maga is fogyasztotta, a szervezetéből kimutatásra került a szer hatóanyaga. Ezen felül több személynek értékesített az anyagból, amelyből legalább 138.000.-Ft bevételre tett szert, illetőleg több fogyasztónak úgy adott át a szerből fogyasztásra, hogy nem kért érte pénzt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 138.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 870.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Tekintettel arra, hogy a terhelt az újabb bűncselekményt a vele szemben korábban kiszabott, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság rendelje el a vele szemben más ügyben kiszabott az 1 év 9 hónap tartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL