Másodfokon folytatódik a vascsővel támadó szeghalmi nő ügye

2021. március 23. 11:29 | behir.hu

A nő és élettársa egy általuk jól ismert idős asszony értékeit akarták megszerezni.

– A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatására tett indítványt annak a szeghalmi nőnek és társának az ügyében, akit emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt a Gyulai Törvényszék nem jogerősen 18 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra valamint 11 295 forint vagyonelkobzásra, míg társát bűnsegédként elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 10 év szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra valamint 11 295 forint vagyonelkobzásra ítélt – áll a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Az ítélet szerint a szeghalmi nő és élettársa a szomszédjukban lakó, általuk jól ismert idős asszony értékeit akarták megszerezni. Ennek érdekében 2018 őszén megjelentek az idős asszony otthonában, akit a nő egy vascsővel bántalmazott, míg az élettársa az ajtóból figyelte és segítette.

– A nő a bántalmazástól földre kerülő és erősen vérző sértettet tovább ütlegelte, az idős asszonynál lévő készpénz, az ott található ékszerek és egyéb vagyoni érték megszerzéséért. A bántalmazó nő ezt követően összekötözte a sértett kezét, lábát, hogy ne tudjon segítséget hívni és a hideg kövezeten a hajnali órákban magára hagyta. A sértettet másnap találták meg a szomszédok, a halálát csak a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás hárította el – olvasható a közleményben. Mint írták, a vádlottak és védőik az elsőfokú ítélet ellen felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség átirata szerint az elsőfokú bíróság tévesen minősítette a bántalmazó nő és társa cselekményeit, mert az helyesen nyereségvágyból elkövetettnek is minősül, ezért ennek megállapítása érdekében tett indítványt az elsőfokú ítélet megváltoztatására, egyebekben annak helybenhagyására. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

További programok »

Gyula

FEL