Saját nevelésű tehetség a BRSE-ben

2017. január 21. 20:36 | behir.hu

Glemboczki Zóra személyében korosztályos válogatott ütő került fel a BRSE felnőtt csapatához. A 2000-es születésű játékos - akit például az Agel Prostejov elleni Bajnokok Ligája-párharcban is benevezett Sasa Nedeljkovic - immár az első keret tagja.

A fiatal sportoló Békéscsabán ismerkedett meg a röplabda alapjaival, végigjárva a klub utánpótlás csapatait, alázatos munkával és remek teljesítménnyel hívta fel magára a szakmai stáb figyelmét, így a szezon végéig lehetőséget kap, hogy megmutassa, hosszabb távon számolhat vele az egyesület.

- Nagyon meglepett a hír, de határtalanul boldog vagyok, hogy esélyt kapok a bizonyításra, az ország legjobb csapatában. Minden erőmmel azon leszek, hogy segíteni tudjam a klubot céljainak elérésében - mondta Glemboczki Zóra.

A BRSE négy sorozatban érdekelt, a következő hetek és hónapok során rengeteg mérkőzés vár a csapatra, hazai és nemzetközi porondon egyaránt. Emiatt elengedhetetlenné vált a játékoskeret bővítése, melyet csak tovább tetézett Csengeri Petra kiesése.

- Szeretnénk a lehető legmesszebb jutni a CEV Kupában és minimum döntőt játszani a MEVZA Cup sorozatban. Ezek mellett megőrizni elsőségünket a magyar bajnokságban és kupában. Hatalmas terhelés vár a csapatra, nem kockáztathatunk, hogy egy-egy betegség vagy sérülés miatt hátrányt szenvedjen a szakmai munka. A klubnál kiemelt fontossággal bír az utánpótlás nevelés, nyáron átfogó fejlesztési programot hirdettünk meg a területen. Célunk, hogy minden évben három-négy saját nevelésű fiatal kopogtasson a felnőtt csapat kapuján, akiket fokozatosan építünk be. Még az út elején járunk, de Glemboczki Zóra példája mutatja, hogy vannak tehetségeink a korosztályos együttesekben, akik ha alázatosan dolgoznak, megkapják az esélyt a bizonyításra - fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A klubvezető elmondta, ezzel nem tekinthető véglegesnek a játékoskeret, terveik szerint a napokban újabb játékos szerződéskötését jelenthetik be, ugyanis célegyenesbe értek az egyeztetések egy nagy volumenű transzfer vonatkozásában.
 

FEL