Saját kezűleg készítettek adventi koszorút a nyugdíjasok

A karácsonyi időszak előtt idén is kézműves foglalkozáson készítették el saját adventi koszorúikat a városi nyugdíjas klub tagjai. A Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület Életmód csoportjában ez már több éves hagyomány, amelyhez egyre többen csatlakoznak.

Szorgos kezek készítették csütörtökön délután az adventi koszorúkat a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesületben.

– Mindenki igyekszik ezen a délutánon elkészíteni a saját adventi koszorúját és ajtódíszét. Ez az alkalom egyben csapatépítés is. Ilyenkor együtt vagyunk és jól érezzük magunkat, egy kis teával, zsíros kenyérrel megvendégeljük egymást – mondta el Kölesné Vandra Éva, a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület Életmód csoportjának vezetője.

Minden kézművesnek megvolt a maga elképzelése arról, milyen az ideális karácsonyi asztali dísz. Voltak, akik a hagyományos fenyőág alapot részesítették előnyben, de voltak olyanok is, akik a modernebb stílust kedvelik. A választásban ezúttal is virágkötő nyújtott nekik szakmai segítséget.

– Nagyon jó velük dolgozni. Jó érzés, hogy mindig megkérdeznek arról, hogy hogyan lehet szépen megoldani egy-egy feladatot – emelte ki Kácsorné Győri Éva szakmai vezető.

Az egyesületnél már négy éve hagyomány, hogy az adventi időszak előtt a tagok egy klubdélutánon elkészíthetik saját adventi koszorúikat.

– Kéthetente vannak zenés-táncos estjeink, amikor mindenki hasznosan tudja eltölteni a szabadidejét. Az év végén az egyesületeknek is van karácsonyi ünnepsége, ezen az óvodások is szerepelnek és felvidítják az idős szíveket – hangsúlyozta Obsuszt András, a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke.

A szervezet a karácsony előtti időszakban emellett számos rendezvénnyel kedveskedik tagjainak.

 

Megosztás:

Címke: , , ,