Megújult a Rózsa Fürdő, kerékpárút-hálózat kiépítésén is dolgoznak Tótkomlóson

2021. május 12. 09:07 | Csiffáry Zsuzsanna

Tótkomlóson is készülnek a mozgalmas nyárra. Zsura Zoltán polgármester elmondta, hogy több kerékpárutat felújítottak és jelenleg is dolgoznak a várost átszelő kerékpárút nyomvonalának kialakításán. Nyíregyházki Roland, a Komlós Településszolgáltatási Kft. marketing- és PR-ügyintézője úgy fogalmazott, hogy leginkább technikai és higiéniai renoválásokat hajtottak végre a Rózsa Fürdőben, amely a tervek szerint május 14-én nyitja ki a kapuit.

A Rózsa Fürdő munkatársai folyamatosan dolgoztak a bezárások ideje alatt. Nyíregyházki Roland marketing- és PR-ügyintéző elmondta, hogy a közeljövőben elkészül a kinti gyermekmedence, illetve a repedt burkolatokat is renoválták a belső terekben. A fürdő munkatársai folyamatosan végzik az újranyitáshoz szükséges technikai és adminisztrációs feladatokat.

– A téli időszakban nem használt területeket és szolgáltatásokat ütemezetten vonjuk újra működésbe. A nyitás feltétele a kötelező vízmintavétel és annak vizsgálata. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása és felhívása szerint kizárólag a szükséges laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek ismeretében fogadhatunk újra vendégeket. Fürdőnkben a vízmintákat május 3-án veszik le – fogalmazott Nyíregyházki Roland marketing- és PR-ügyintéző.

A fürdőt csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatják. Ennek ellenőrzése az üzemeltető feladata, kötelezettsége és felelőssége. A vendégeknek nem kötelező, de ajánlott a maszk viselése. A Rózsa Fürdő várhatóan május 14-én nyit majd.

Tótkomlós polgármestere elmondta, hogy a városban további fejlesztéseket hajtanak végre.

–  Turisztikai szempontból is fontosnak tartom Tótkomlós belső arculatának frissítését és szépítését. A Komló Szállót inkubátorházzá alakítjuk át, tehát teljes bel- és kültéri felújítást hajtunk végre, illetve új kerékpárút-hálózatot is építünk. Jelenleg a városban átszelő kerékpárút nyomvonalának kialakításán dolgozunk. Továbbá jelen pillanatban is működik az Árpád-kori kápolna, amely bátran látogatható – fogalmazott Zsura Zoltán. 

 

Galéria

További programok »

FEL