Rövidesen újra várja a közönséget a Jókai színház

2023. március 26. 06:24 | behir.hu

Hamarosan szélesre tárja kapuit a Jókai színház – már nagyon készülnek a találkozásra! A szünet idején az előbemutatóig vitt előadások felújító próbái zajlanak addig is, amíg március 31-én el nem érkezik A revizor premierje, másnap pedig a díszbemutatója.

Újra láthatják a nézők Mészáros Mihályt, Szabó Lajost, Kovács Editet és sok más társulati tagot. A revizort Pataki András Jászai Mari-díjas rendező állította színpadra, ahogyan a díszletek is az ő tervei alapján készültek. Figyelemre méltó, a közönség érdeklődésére számot tartó tény, hogy valamennyi előadáson Varga Gábor nemzetközileg is ismert jazzmuzsikus fog zongorázni, aki az adott este érzelmeire reflektál zenéjével.

Néhány nappal később, április 4-én a Naplopó című zöld musicalt mutatják be Pinczés István rendezésében, Bartus Botonddal és Nagy Erikával a főbb szerepekben. A Naplopó japán népmesén nyugvó története napjaink energiaválságos idején is aktuális, Japánt idéző díszletekkel, jelmezekkel, zenével és mozgáskultúrával viszi színre a társulat.

Áprilisban további két bemutatót tartanak: 21-én Lady Oscar és háza népe szerez majd könnyed perceket nézőinknek Komáromi Anett és Csomós Lajos főszereplésével, rá egy hétre pedig az Országúton című érzékeny és szép cirkuszi játék és egyben szívszaggató mese premierét, majd díszbemutatóját tekintheti meg a csabai közönség, Bartus Gyulával, Földesi Ágnes Villővel és Czitor Attilával a főbb szerepekben.

Az előadásokon túl is gazdag programmal készül a színház, szeretnék minden, korábban nagy érdeklődést kiváltó eseményüket megtartani: áprilisban a költészet napját ünneplő 24 órás versfolyam ezúttal Petőfi 200. születésnapja előtt is tiszteleg, majd a Művész Kávéház ad otthont a Békés megyei lírafesztiválnak. Április 24-én folytatódik a Mindentudás Színházi Egyeteme, és idén újra színházba hozza a békéscsabai és környékbeli fiatalokat az Ádámok és Évák ünnepe.

További információt az előadásokról a Békéscsabai Jókai Színház honlapján és közösségi oldalán olvashatnak.

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL