Röplabda: Újpesten ért véget a BRSE nagy sorozata

2017. december 9. 20:58 | behir

Az utóbbi hetekben botladozó és sérülésekkel küzdő Újpest ellen folytatta a bajnokságot a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata. A címvédő már 2-0-ra is vezetett a fővárosban és meccslabdái is voltak, de végül 3-2-es vereséget szenvedett. A viharsarki csapat 88 tétmérkőzés után kapott ki újra magyar riválistól.

UTE - Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 3-2 (-20, -20, 24, 16, 16)

A BRSE maradt az egyetlen veretlen csapat a bajnokságban az alapszakasz végéhez közelítve. A Maccabi Haifa elleni CEV Kupa-párharcra készülő viharsarkiak jól kezdtek és az első két szettben nem ismertek kegyelmet. Az elején tartotta a lépést a lila-fehér gárda, őrizte egy-két pontos vezetését, majd a játékrész közepén fordított a Csaba. A címvédő 21:20-as előny után zsinórban négy pontot tett a táblára és vezetést szerzett (20:25, 0-1).

Kiválóan robbantott a BRSE a fordulás után és 6:0-ra elment. Ugyan az UTE argentin mestere időt kért, ami időlegesen használt, de Alberto Salomoni is reagált, már nyolc ponttal is elléptek Bodnárék. Ezt követően még Szűcs Kinga révén kozmetikázott a házigazda, de nem forgott veszélyben a csabai részsiker (20:25, 0-2).

A viharsarkiak a harmadik etapban is jól indultak, 12:9 után azonban öt hazai egység jött. A kiegyenlített csatából az Újpest mozdult el és szépíteni tudott (26:24, 1-2). A negyedik felvonás is három csabai ponttal kezdődött, de 5:8-as hátrányban már Alberto Salomoni kért időt. A játszma közepén ellépett hat egységgel az UTE, a sokkból nem is éledt fel a Csaba, simán egyenlített a házigazda (25:16, 2-2).

A lila-fehérek kezdték határozottabban a döntő szettet, 5:2 után azonban fordított a BRSE és közel került a győzelemhez. 14:11 után három meccslabdája volt a címvédőnek, de az Újpest mindet hárította. A hirtelen halálban még egyszer előnyben volt a Salomoni-gárda, de a fővárosiak elhitték, hogy nyerhetnek és Szűcs Kinga pontjával megnyerték a drámai csatát (18:16, 3-2)

A viharsarki csapat közel volt a sikerhez, azonban nem tudta lezárni a meccset, így 88 tétmérkőzés után újra kikapott egy magyar riválistól. A csabaiaknak azonban nincs ideje a kesergésre, mert jön az izraeli Maccabi Haifa elleni CEV Kupa-csata első felvonása, méghozzá idegenben.

 

 

 

További programok »

FEL