Röplabda: Továbbra is hibátlan a BRSE a MEVZA-kupában - galériával

2022. december 7. 21:18 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-1-re nyert a horvát Mladost Zagreb ellen és átvette a vezetést a MEVZA-kupa alapszaszában.

Swietelsky-Békéscsaba–HAOK Mladost Zagreb (horvát) 3:1 (17, 17, -18, 16)
MEVZA-kupa, alapszakasz, Békéscsaba 950 néző. Vezette: Kralovic, Viktorini-Lisa (szlovákok)
BRSE: Drpa 20, Glemboczki 13, Bodnár 6, Pintér 14, Aktas 6, Bagyinka 4. Cserék: Molcsányi, Kertész (liberók), Sullivan, Oliinyk, Oikonomidou. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MLADOST: Pavicic 11, Popic 11, Peric 2, Mihaljevic 2, Mehic 10, Markovic 12. Cserék: Stimac (libero), Papac, Luketic 7, Grabic, Antunovic 2. Vezetőedző: Miodrag Stojakovic.

Két százszázalékos csapat találkozott egymással a MEVZA Kupa-alapszakaszának közepén, ráadásul mindkét gárda a jövő heti CEV Kupa-mérkőzésére készülhetett: a csabaiak a bosnyák Brcko ellen mutatkoznak be a sorozatban, míg a Mladost némileg váratlanul, egy hazai 3-0-s győzelem után esett ki a BL-ből és a finn Kangasalával szemben javíthat. A házigazdánál Ralitsa Vasileva a keretben ott volt, de a kezdőben még Glemboczki Zóra kapott helyet, míg a vendégek az elmúlt hetekhez hasonlóan, a nemzetközi mérkőzéseken megszokott összeállítással nyitottak.

A házigazda villámrajtot vett, pillanatok alatt öt ponttal ellépett, Miograd Stojakovic, a horvátok mestere pedig időt kért (6-1). Kiválóan szerváltak a csabaiak, azonban a második zágrábi időkérést követően még három pontra felzárkózott a vendég gárda (15-12). A nagyszerű napot kifogó, húsz pontig jutó Marta Drpa azonban csapata élére állt, így bő húsz perc után a BRSE előnyt szerzett (25-17).

A Csaba ott folytatta, ahol abbahagyta, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, a horvát bajnok nem tudta tartani a lépést (11-6). Pintér Andrea és Glemboczki Zóra remek blokkokkal is jelentkezett, így már kilenc pont volt a horvát hátrány a szetthajrához közelítve (17-8). Miograd Stojakovic cserékkel is frissített, de ez a második szett végeredményét már nem befolyásolta (25-17).

A harmadik játszma elején úgy tűnt, hogy marad a csabai dominancia, azonban jött egy-két kihagyás a hazai csapattól, a zágrábi cserék is belelendültek, Antunovic és Luketic segítségével előbb fordítottak a vendégek, majd hat pontra növelték a különbséget. Innen már nem volt visszaút, a Mladost nem engedte ki a kezéből a szépítési lehetőséget (18-25).

A negyedik etap elején ugyan jobban kezdett a zágrábi egylet, de a BRSE sorozatban hat ponttal válaszolt, ezzel időkérésre kényszerítette a vendégeket (7-3). A hazaiak irányították az összecsapást, riválisukban pedig nem maradt erő a fordításra. Marta Drpa vezetésével a Békéscsaba száguldott a győzelem felé és végül könnyedén lezárta a találkozót (25-16).

 

 

Tóth Gábor együttese továbbra is 100 százalékos a MEVZA-kupában és átvette a vezetést a tabellán, így pozitív élménnyel várhatja a jövő heti CEV Kupa-találkozót!

 

Galéria

 

További programok »

FEL