Röplabda: Sima győzelemmel hangolt a BRSE a csütörtöki rangadóra - galéria

2022. február 6. 19:20 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba bő egy óra játék alatt 3-0-ra legyőzte az UTE csapatát a női röplabda Extraliga 10. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA - UTE 3:0 (19, 15, 17)
Békéscsaba, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Jámbor, Csizmarik.
BÉKÉSCSABA: Bagyinka 2, Karhu 12, Pekárik 6, Drpa 13, Klisura 16, Zólyomi 3. Csere: Molcsányi, Kertész P. (liberók), Strunjak 6, Szatmári L. Vezetőedző: Tóth Gábor.
UTE: Krasteva 11, Gyimes 2, Ovecková 2, Koleva 8, Preval 4, Manninger 2. Csere: Dömsödi (liberó), Petőváry 1, Szabó L. 1, Durst. Vezetőedző: Horváth András.

Tóth Gábor alaposan felforgatta a kezdőcsapatot a Vasas elleni kupameccshez képest, ugyanis Kornienko, Glemboczki és Strunjak helyén, Pekárik Eszter, Salla Karhu, valamint az elmúlt bő három szezont éppen Újpesten töltő Bagyinka Fanni is ott volt a pályán a kezdő sípszónál.

Jól kezdett a Csaba, gyorsan hárompontos előnyre tett szert, ám az UTE egy 5-0-val válaszolt, Tóth Gábor pedig időt kért. Ez megtette a hatását, a hazaiaknak sikerült a fordítás, majd folyamatosan növelték a különbséget. Horváth András időkérése után a vendégek megpróbálkoztak a felzárkózással, de az első szett így sem forgott veszélyben (25-19).

A második játszma eleje kiegyenlített csatáthozott, többnyire a vendégek jártak előrébb egy ponttal, de mindig jött a csabai egyenlítés. A BRSE Bagyinka Fanni szerencsés ászával fordított, majd Salla Karhu nyitásai mögött sorozatban öt pontot szerzett. Feljavult a hazai blokkmunka, de a csabaiak a mezőnyben is jól dolgoztak. A szett végére tíz pont alakult ki a csapatpok között, az ötszörös bajnok megduplázta előnyét (25-15).

A harmadik etap eleje is szoros küzdelmet hozott, azonnban a szett derekánál újra jött a BRSE és folyamatosan hizlalta a differenciát. Az újpestiek a szetthajrában szinte fel is adták a küzdelmet, Pekárik Eszterék könnyedén lezárták az összecsapást, ráadásul Kertész Petra és Szatmári Lilla is beállt az utolsó percekre. A meccset Salla Karhu zárta le, a Békéscsaba 3-0-ra nyert és győzelemmel hangolt a csütörtöki, Nyíregyháza elleni rangadóra.

Galéria

További programok »

FEL