Röplabda: Nem éppen magabiztos, de újabb BRSE-siker!

Az Újpest és a Jászberény elleni sikereket követően a BRSE-nek a harmadik megmérettetése sem ígérkezett túl nehéznek az Extraligában. A kaposvári együttes jól teljesített ebben az esztendőben eddig, de előzetesen túl sok reménye ezúttal nem lehetett a győzelemre.

Az előzményeknek megfelelően kezdődött a találkozó, magabiztosan magához ragadta a kezdeményezést a viharsarki együttes. Pillanatok alatt 7:3-ra elhúzott, de ezt le tudta még követni a vendégcsapat, három perccel később 7:6-ot mutatott az eredményjelző. Ezt követően Dobi Edina vezérletével folyamatosan növekedett a különbség a két együttes között, a játszma felénél 16-8 volt az állás, a vége pedig magabiztos 25-12 lett (1-0).

A második játékrészben már sokkal nagyobb ellenállást fejtett ki a vendég együttes, fej-fej mellett haladtak a csapatok sokáig (12:12). Jóval többet hibáztak ekkor a csabai lányok, ennek is volt köszönhető, hogy csak a játszma közepét követően tudtak kicsit elhúzni ellenfelüktől (19:15). 21-19-nél még kicsit meleg volt a helyzet, de ezt követően azért bejött néhány szép pont, így a házigazda megduplázta az előnyét (25:21, 2-0).

Ekkor azt hihette mindenki, feladja a harcot a kaposvári együttes, miután már 2-0-ra vezetett az esélyesebb csapat. Ez azonban nem következett be, a harmadik játszmában 24:21-nél három meccslabda sem volt elég a BRSE-nek ahhoz, hogy hozza a találkozót. A hazai közönség az utolsó labdamenet előtt felállt már, ahogy szokott, de most csalódnia kellett, a kaposváriak meglepetést okoztak, 27-25-re hozták az etapot.

A negyedik játékban sem láthatott a nagyérdemű lehengerlő játékot a hazai együttestől, nagyon sokat hibáztak ezúttal Ivanovicék. Egyedül talán Dobi Edina volt dicsérhető, aki az egész találkozón jó teljesítményt nyújtott. A végjátékhoz nagyon nagy izgalmak közepette érkeztek az együttesek, miután a kaposváriak egymást múlták felül. Tényleg nem lehetett megmondani, melyik csapat fog nyerni, kétesélyes volt a kérdés. Heroikus küzdelem után, ha minimálisan is, de a BRSE bizonyult jobbnak, és végül is minimális különbséggel, 28:26-ra hozta a negyedik játszmát, ezzel együtt a meccset 3-1-re.

Mindenesetre volt mit tanulni a mérkőzésből, három mérkőzéslabda után teljesen kiesett a koncentrációból a hazai együttes és kis híja volt a döntő játszmának. Január 23-án, az olaszok elleni CEV Kupa-találkozón több kell majd, de egészen biztosan tudják ezt a lányok is és sokkal többet is tesznek majd a pályára!

 

Megosztás:

Címke: , , , ,