Röplabda: Négy szettben nyert a Csaba az UTE ellen

2023. január 21. 21:20 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-1-re győzte le az Újpestet a női röplabda Extraliga alapszakaszának 9. fordulójában szombat este.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–UTE 3:1 (21, -22, 16, 12)
Extraliga alapszakasz, 9. forduló, Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Varjasi, Horváth.
BRSE: Drpa 18, Vasileva 17, Glemboczki 11, Oliinyk 1, Bodnár 6, Pintér 14. Csere: Kertész (libero), Szatmári, Bagyinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
UTE: Goodwin, Hiruela 20, Sziládi 6, Woock 10, Ambrosio 4, Manninger 12. Csere: Baksa (libero), Boskó, Stojanovic. Vezetőedző: Németh András.

A Schwerin elleni CEV Kupa mérkőzés után és a jövő heti MEVZA Kupa „tripla rangadó” előtt a csabaiak az UTE együttesét fogadták a városi sportcsarnokban. A fővárosiak legutóbb 2019 decemberében nyertek bajnokit a csabaiak ellen és most sem voltak esélyesek, ráadásul sérülés és betegség miatt több játékosára sem számíthatott Horváth András vezetőedző.

A szett első felében kiegyenlített csata folyt a pályán, felváltva vezettek a csapatok, egyszer sem volt nagyobb a különbség egy pontnál, majd Tóth Gábor kért először időt 11-12-es állásnál. A játszmahajrá előtt Glemboczki Zóra ásza után lépett el riválisától a BRSE és innen már nem jött újabb fordulat: a második szettlabdát Ralitsa Vasileva értékesítette (25-21).

A második játékrész is hasonlóan indult, mint az első, azonban kétpontos hátrányban Tóth Gábor korán magához szólította az övéit (3-5). A szett közepén egy 4-0-s sorozatot is produkált az UTE és nagyobb előnyt épített ki magának (8-13). A fővárosiak már hattal is vezettek a több ki nem kényszerített hibát vétő csabaiakkal szemben, akik azonban nem adták fel és egyre csökkentették a hátrányt (22-23). Az egyenlítés már nem jött össze, az UTE játékosai pedig úgy ünnepelték a részsikert, mintha a meccset nyerték volna meg (22-25).

A harmadik játszmára feljavult a BRSE, kevesebb rontást láthatott a hazai közönség, így sikerült ellépni a vendégektől (6-3). Ralitsa Vasileva és Pintér Andrea vezetésével folyamatosan növelte a különbséget a házigazda, a vendégeknek nem volt válasza a lendületes játékra (20-10). A szettet Marta Drpa zárta le, így ismét az ötszörös bajnok vezetett (25-16).

A negyedik etap újra kiegyenlített csatával indult, az UTE próbálta tartani a lépést, de 8-8 után a Csaba nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb. Egy 7-1-es roham után már csak az volt a kérdés, hogy mikor ér véget az összecsapás. A hazaiak a hajrában villámgyorsan eljutottak a meccslabdákig és meg is szerezték a három pontot (25-12).

Tóth Gábor együttese győzelmével továbbra is a második a tabellán, kettő ponttal lemaradva a címvédő Vasas mögött. A csabaiak jövő héten Linzbe, majd Mariborba utaznak, majd a Szent Benedek otthonában zárják a hetet.

 

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
2024. március 2. 18:15
FEL