Röplabda MK: Kettős győzelemmel nyolc között a BRSE - galériával

2021. december 4. 20:16 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba egy óra játék alatt, másodszor is 3-0-ra győzte le az NB I-ben szereplő Gödöllői RC csapatát, így magabiztosan jutott be a kupasorozat negyeddöntőjébe.

Swietelsky-Békéscsaba - Gödöllői RC 3:0 (9, 19, 14)
Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó mérkőzés. Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Szarka J., Nagy Zs.
Békéscsaba: Kornienko 5, Glemboczki 8, Klisura 13, Karhu 12, Szatmári 4, Zólyomi 14. Csere: Kertész, Rády (liberó) Vezetőedző: Tóth Gábor
Gödöllő: Boros 2, Császár 5, Ratkai 6, Sánchez Pérez 8, Kovács E. 2, Haase 2. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Bútor, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.

A csabai együttes a nyolcaddöntő első mérkőzésén is 3-0-ra diadalmaskodott idegenben, így formalitásnak tűnt az összecsapás. Tóth Gábor vezetőedző csapatában Molcsányi Rita, Marta Drpa és Ema Strunjak is pihenőt kapott, liberóban Kertész Petra és Rády Boglárka is szerephez jutott, centerben pedig Zólyomi párja ezúttal Szatmári Lilla volt.

A Békéscsaba gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, pillanatok alatt négypontos előnyt épített, a vendégek pedig időt is kértek (5-1). A hazaiak folyamatosan növelték a különbséget, Salla Karhu blokkja után alakult ki először a tízpontos különbség (18-8). A Csaba nem fékezett, gyakorlatilag negyedóra alatt lezárta a nyitó szettet (25-9).

A második szett első négy pontját a Gödöllő szerezte, de a házigazda percek alatt egyenlített, majd Zólyomi Rebeka révén újra vezetett (8-7). A vendégek ebben a szettben nyújtották a legjobb teljesítményt, az első meccsen 19 pontot szerző kubai Sánchez Pérez is feljavult. Tóth Gábor csapata azonban magabiztosan menetelt a szettgyőzelem felé és bebiztosította a továbbjutást (25-19).

A harmadik játszma elején egy-két csabai hiba után a Gödöllő három ponttal is meglépett (3-6). A házigazda azonban megrázta magát és ismét fordított, majd nem is forgott veszélyben a 3-0-s győzelem. Salla Karhu tett pontot a meccs végére, egy óra alatt diadalmaskodott a kétszeres kupagyőztes. 

A csabaiak a nyolc között valószínűleg az MTK ellen játszik majd, a párharcot még decemberben lejátsszák a csapatok.

A Swietelsky-Békéscsaba - Gödöllői RC mérkőzést felvételről, hétfőn 21 órától teljes egészében láthatják a 7.Tv-n!

Galéria

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL