Röplabda Magyar Kupa: Fél lábbal a nyolc között a BRSE

2021. november 9. 21:27 | Kovács Dávid

Az Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert az NB I-es Gödöllő ellen Monoron a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, kedd este.

Gödöllői RC – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-13, - 21, -21)
Monor, 100 néző. Vezette: Halász, Bátkai-Katona.
GÖDÖLLŐ: Boros, Kökény 2, Kovács E. 4, Sánchez 19, Ratkai 9, Haase 7. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Császár 1, Sorompó 1, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
BÉKÉSCSABA: Glemboczki 7, Zólyomi 8, Klisura 11, Karhu 9, Strunjak 10, Kornienko 8. Csere: Rády (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.

A két együttes egy évvel ezelőtt, szintén a legjobb tizenhat között találkozott, akkor az oda-visszavágós párharc mindkét összecsapását Békéscsabán játszották. A BRSE akkor mindkét alkalommal 3-1-re diadalmaskodott és végül a döntőig jutott, ahol a Nyíregyháza hódította el a kupát.

A kétszeres győztes csabaiaknál feladóban ezúttal Anastasia Kornienko, liberóban pedig Rády Boglárka kezdett, valamint Salla Karhu is ott volt a pályán az első labdamenettől. A találkozó első négy pontja a vendégeké volt, a korábban szebb napokat látott, négyszeres kupadöntős gödöllőiek nem tudták szorossá tenni az eredményt. Hiába az időkérések, folyamatosan nőtt az együttesek közötti különbség. A BRSE szűk húsz perc alatt fölényesen nyerte a nyitó szettet, amelyet Glemboczki Zóra zárt le (13-25).

A második játszma elején vezetett először a hazai mérkőzéseit Monoron játszó GRC! A házigazdák hiába támadtak bátrabban és mentettek önfeláldozóan, olykor még lábbal (!) is, a kétszeres kupagyőztes Csaba percek alatt fordított (5-8). A két légióssal felálló Pest megyeiek próbálták tartani a lépést, egy pontra felzárkóztak, de Zólyomi Rebeka pontjai után ismét három volt a csabai fór (9-12). A hazaiak lelkesen és pontosabban játszottak, mint az első szettben, így Tóth Gábornak a hajrá előtt, egypontos előnyben időt kellett kérnie (19-21). A végjátékban a hazai mester, Szalay Attila kétszer is magához rendelte a csapatát, de végül Ema Strunjak ütése után már 2-0-s előnyben volt a BRSE (21-25).

A harmadik játszmát újra a BRSE nyitotta jobban, sőt, a hazaiak kubai játékosa, Sánchez Pérez két hibája után a Gödöllő már időt is kért (1-5). A vendégek a szett közepéig magabiztosan őrizték a négy-ötpontos előnyüket. A GRC nem adta fel, a remeklő Sánchez Pérez révén kettőre csökkentette a differenciát, így Tóth Gábor időt is kért (11-13). Ema Strunjak jó nyitásai után ismét megnyugtatóvá vált a csabai vezetés, amelyet a vendégek szinte végig is vittek és a harmadik meccslabdájukat követően, 75 perc után már ünnepelhették a 3-0-s győzelmüket (21-25). A hazai csapatban a kubai Sánchez Pérez volt a legeredményesebb 19 ponttal, a Békéscsabánál Sara Klisura 11, Ema Strunjak pedig 10 egységig jutott.

A nyolcaddöntős párharc visszavágóját december 4-én rendezik Békéscsabán. A tavalyi ezüstérmes BRSE, ha sikerrel veszi a második összecsapást, akkor a legjobb nyolc között az MTK és a Budaörsi DSE csatájának győztesével találkozhat.

 

További programok »

FEL