Röplabda: Megszenvedett a továbbjutásért a BRSE

A szerdai bajnoki után 24 órával már újra pályán volt a magyar bajnok és kupagyőztes. A csabai lányok két szoros és egy sima szettben nyertek a másodosztályú Balatonfüred otthonában és továbbjutottak – számolt be a szövetség hivatalos honlapja.

 

Szent Benedek Röplabda Akadémia Balatonfüred – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-23, -4, -24)

Balatonfüred, V: Gyulai, Mezőffy.

A BRSE együttese a Budaörs legyőzését követően csütörtökön már buszra ült és a Balatonfüred otthonában lépett pályára. A másodosztályú, de feljutást megcélzó gárda Milodanovics Andrea vezetésével a tisztes helytállásra készült és ezt el is érte. Az első szettben nem volt könnyű dolga a viharsarki együttesnek, szoros küzdelemben 25:23-ra nyert a címvédő. A második felvonásban kijött az osztálykülönbség, Alberto Salomoni gárdája mindössze négy pontot engedélyezett ellenfelének. A harmadik szettre aztán ismét feltámadtak a hazaiak, a csabaiak eközben nem játszottak megfelelő koncentráltsággal, így ismét izgalmas végjátékban kerekedtek felül és 26:24-gyel behúzták a játszmát és a meccset.

A csabai gárda a legjobb nyolc között a Kaposvár ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit.

Alberto Salomoni: Gratulálok a Balatonfürednek, mert nagyon lelkesen játszottak. Mi távol voltunk legjobb játékunktól. Csalódott vagyok a pályán mutatott dekoncentráltság miatt. Előre kell lépnünk ebben is!

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,