Röplabda Magyar Kupa: Kettős sikerrel négy között a BRSE

2017. december 22. 21:01 | Szegedi Zsolt

Az első mérkőzésen idegenben 3-1-te nyert a BRSE, a hazai találkozón tehát két játszma-győzelem is elég lett volna a továbbjutáshoz. Persze egyértelműen nem ez volt a cél, hiszen az utóbbi idő formáját tekintve a meccs előtt nem volt kérdés, a viharsarkiak a 3-0-nak mennek neki.

Linamar BRSE - 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3-0 (7, 14, 20).

Sokan voltak, akik lekésték az első öt percet, azok az eredményjelzőre felnézve láthatták, hogy rövid idő alatt nagyon nagy volt a különbség a két együttes között. Ivanovic remek nyitásainak köszönhetően is zsinórban megszerzett nyolc ponttal indított a csabai gárda és ezt követően is szőnyegbombázást folytattak a hazai ütők. Mire felocsúdott a félig-meddig még buszban lévő kaposvári együttes, már vége volt az első játszmának: 13 perc alatt alakult ki a 25:7-s és az 1-0-s állás.

A második játékban sem változott sok minden, annyi különbséggel, hogy az ellenfél „már” öt hazai egység után megszerezte az első pontját. Az első játszmában, illetve a mérkőzés ezen szakaszában leginkább Fresco érvényesült, rengeteg labdát kapott és nagyon jó százalékkal beütötte azokat. A négy volt csabaival felálló vendég együttes továbbra sem tudott különösebb ellenállást kifejteni, 15-8-nál már hét pont volt a különbség, ami gyakorlatilag végig megmaradt, sőt, felduzzadt. 25-15 a vége, 2-0, megvan a továbbjutás! Ez a játszma kicsit hosszabb volt, 20 percig tartott…

A harmadik játékban a feladó poszton játéklehetőséghez jutott Petrenkó Brigitta is. Fresco kicsit elfáradt, lehet, hogy ennek is köszönhető volt a bizonytalan kezdés. 6-5-re a Kaposvár vezetett, sőt, 10-9-es dunántúli előnynél Alberto Salomoni kért időt. Innen kezdve egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, amit lehetett, kihozott a mérkőzésből a vendégcsapat. Bár ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor el kell mondanunk, látszott, elkényelmesedtek a lányok a biztos előny birtokában. Mlinar, Dobi és Pekárik is megrázta azért magát, amikor szükség volt rá, így az utolsó játszma is meglett, 20 pontot tudott szerezni az Iricanin által vezérelt Kaposvár.

Az év utolsó mérkőzésen az utolsó pontot követően a közönség és a csapat szokás szerint egymásra talált, a nagyérdemű felállva, vastapssal köszönte meg az ezévi teljesítményt. Az ünnepet követően nem sok idő lesz a pihenésre, tekintettel arra, hogy január 4-én a MEVZA Kupában máris újabb feladat előtt a lányok...

 

További programok »

Sport

FEL