Röplabda: Magabiztos sikerrel tért vissza a női válogatott Csabára

2022. szeptember 10. 20:36 | Kovács Dávid

A magyar női röplabda válogatott győzelemmel fejezte be az Európa-bajnoki selejtezősorozatot Békéscsabán: Andreas Vollmer csapata 3-0-ra verte Portugáliát.

MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 3:0 (16, 17, 17)
Női röplabda Európa-bajnoki-selejtező, Békéscsaba, 1600 néző. Vezette: Lucian-Vasile Nastase (román), Igor Porvaznik (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Bagyinka 3, Szakmáry 13, Papp O. 4, Németh A. 8, Kiss G. 5, Pintér 5. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Fábián 3, Petőváry 3, Török 2, Gyimes 1. Szövetségi kapitány: Andrea Vollmer.
PORTUGÁLIA: Coelho 2, Moura 5, Kavalenka 3, Maia 8, Cavalcanti 5, Durao 1. Csere: Resende, M. Rodrigues (liberók), Lopes 4, A. Rodrigues 1, Clemente 6, Figueiras 1. Szövetségi kapitány: Hugo Silva.

A magyar női röplabda-válogatott 2015 után tért vissza Békéscsabára, ráadásul úgy, hogy csoportjában már korábban kiharcolta a kijutást a jövő évi Európa-bajnokságra. Az is eldőlt, hogy a csapat a második helyen zár a négyesben, miután a hét közben másodszor is kikapott Ukrajnától.

A mieink kezdőjében két jelenlegi csabai játékos, Pintér Andrea és Bagyinka Fanni is helyet kapott. Az első két pontot a portugálok szerezték, de a magyar csapat gyorsan eszmélt, pár perccel később már a vendégek kértek időt (6-3). Andreas Vollmer gárdája tartotta a vezetését, Németh Anett is játékba lendült, folyamatosan nőtt a csapatok közötti különbség (16-10). A rivális második időkérése sem használt igazán, feljavult a magyar blokkmunka, nem forgott veszélyben a hazai szettgyőzelem. A legnagyobb izgalmakat talán az utolsó pontnál zajló videózás jelentette, végül kilenc ponttal nyerte a szettet a házigazda (25-16).

A térfélcserét követően a ciprusiakat oda-vissza legyőző, a csoportban harmadik helyén záró portugálok Margarida Maia vezetésével tartották a lépést ellenfelükkel (7-7). Rákapcsolt a magyar csapat, a csabai drukkerek pedig csapatuk új igazolását, Pintér Andreát is éltethették, a vendégek pedig időkéréssel szerették volna megtörni a magyarok lendületét (11-8). A meccs egyik leglátványosabb labdamenetét egy korábbi csabai kedvenc, Szakmáry Gréta fejezte be, így ötre nőtt a hazai előny (15-10). Ismét a mieink kerültek fölénybe, Bagyinka másodikra áttett labdája után szinte el is dőlt a második játszma (20-12). Andreas Vollmer cseréi is hozzátették a magukét, Petőváry első labdarérintése pontot ért, Török Kata pedig ásszal jelentkezett (22-13). Petőváry Panni pár perccel később egy fogadhatatlan nyitással zárta le a játszmát (25-17).

A harmadik szett három portugál ponttal indult, de a gyorsan javítottak Pintérék, pár labdamenettel később már hazai vezetést mutatott az eredményjelző (7-6). Ugyan egyenlítettek a vendégek, de Szakmáry Gréta pörgetése után már ismét három egység volt a hazai előny (11-8). Helyenként látványos játékkal menetelt a házigazda a siker felé, Papp Orsolya is egy jó labdamenet végén szerzett pontot (17-11). Magabiztosan lépdeltek a győzelem felé Szakmáryék, a portugálok nem adták fel, de esélyük már nem volt arra, hogy szorossá tegyék a szettet (25-17).

A magyar együttes 3-0-ra nyerte utolsó selejtezőjét és végül négy győzelemmel, valamint két vereséggel a második helyen zárt a csoportban. A nemzeti csapat sorozatban ötödik alkalommal lehet ott az Európa-bajnokságon!

 

További programok »

FEL