Röplabda: Magabiztos BRSE-siker egy óra alatt

A szombati Újpest elleni győzelem után szerdán már újra pályán volt a bajnoki címvédő, BRSE együttese. Alberto Salomoni a Budaörssel szemben könnyed sikert szerzett és egy óra alatt 3-0-s diadalt aratott.

 

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE–Budaörsi DSE 3:0 (7, 11, 10)

Röplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, A csoport. Békéscsaba, 850 néző. V.: Vigh Andrea, Vári.

Békéscsaba: Pekárik, Fresco, Mlinar, Dobi, Kosekova, Ivanovic. Cs.: Molcsányi, Szpin (liberók), Petrenkó, Szedmák, Glemboczki, Bodnár. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Budaörs: Szabó L., Tóth E., Ostorházi, Vezsenyi, Radomszki, Kilyénfalvi. Cs.: Szabó D., Maurer (liberók), Zolnai, Antal, Szoboszlai, Jurászik. Vezetőedző: Bagics Bence.

A bajnoki címvédő összeállításában nem volt igazi meglepetés, a házigazda pedig nem is vesztegette az időt, Lucija Mlinar vezetésével percek alatt 11:4-es előnyt épített ki. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a kiváló csabai nyitásokkal. Alberto Salomoni arra is felhasználta a mérkőzést, hogy lehetőséget adjon a fiatal játékosoknak, a szett közepén Kosekova és Fresco helyén Petrenkó, valamint Szedmák bizonyíthatott. A különbség nem csökkent, sőt, a hazai csapat alig több mint negyedóra után Szedmák Réka ászával az első szettlabdát értékesítette (25:7, 1-0).

A második felvonást is jól kezdte a Csaba, de egy-egy könnyelmű hiba is a játékba csúszott. 3:3 után zsinórban négy pontot szerzetta viharsarki együtets, majd a szett közepén a sérüléséből visszatérő Bodnár Dorottya is pályára lépett, akit nagy örömmel fogadtak a hazai drukkerek. A center jó blokkal és ásszal is jelentkezett, miközben a csabai vezetőedző továbbra is forgatta csapatát, Glemboczki Zórát is beküldte az olasz mester. Bagics Balázs fiatal együttese ugyan egy-egy felvillanást bemutatott, azonban ez csak arra volt elég, hogy elérjék a tíz pontot. A házigazda ezúttal sem szalasztotta el az első játszmalabdát, a Petrenkó-Bodnár páros munkája hozta meg a kétszettes előnyt (25:11, 2-0).

A harmadik periódus első pontját a budaörsiek szerezték, azonban a vendégek hibáinak köszönhetően pár perccel később már 5:2 volt az állás. A fővárosiaknak Bagics Balázs menetrendszerű időkérése sem segített. Előbb Fresco látványos megoldásának örülhettek a hazai szurkolók, majd Ksenia Ivanovic mentett lábbal (!) egy elveszettnek hitt labdát. A harmadik játszma begyűjtése sem okozott gondot a BRSE-nek, így egy óra alatt magabiztos, 3-0-s diadalt aratott.

Alberto Salomoni gárdájának nincs megállás, csütörtökön már kupamérkőzés vár Molcsányi Ritáékra, majd jövő héten újabb Közép-európai Liga meccseken kell bizonyítani a Strabag Bratislava és a Vasas ellenében.

Aki esetleg lemaradt a szerdai derbiről, az felvételről teljes egészében megnézheti a BRSE-Budaörs összecsapást. A találkozót csütörtök este 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,